Profielfoto van Bano Benelux
Bano Benelux
Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Op afspraak -

5 handige tips voor veilig douchen voor senioren

Ook wanneer je wat ouder wordt moet douchen een ontspannen bezigheid zijn. En ontspannen doe je pas wanneer je veilig kunt douchen. Bekijk hier onze tips.

1. Zorg dat alle badkamer hulpmiddelen op de juiste manier worden geplaatst..

Wanneer je hulpmiddelen in de badkamer hebt aangeschaft, is de juiste plaatsing van de hulpmiddelen één van de belangrijkste 'wetten'. Denk bijvoorbeeld aan een veilige douchestang. Je hebt er niks aan als deze te laag of te hoog wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je het maximale resultaat haalt uit de investering die je doet. Laat een professioneel bedrijf nadenken over de inrichting, zodat de veiligheid en zelfredzaamheid worden geoptimaliseerd.

2. Vervang een bad door een inloopdouche voor ouderen

Ieder jaar belanden veel ouderen in het ziekenhuis door een ongeluk in de badkamer. Niet zo heel gek als je bedenkt dat een badkamer vaak onpraktisch en niet veilig is ingericht. Om te beginnen is het een verstandig besluit om het bad te vervangen door een aangepaste inloopdouche (uitzonderingen daargelaten). In een bad is de kans vele malen groter dat je valt over een drempel bij het uitstappen. En ongelukken willen we natuurlijk voorkomen!

3. Zorg voor een antislip-coating op de badkamervloer

De badkamer is een vochtigte ruimte en dit betekent vaak een gladde badkamervloer. Een antislip-coating op de vloer verkleint de kans op uitglijden aanzienlijk. Voor de aanleg van een antislip-coating zijn verschillende specialisten. Met de Boenkampioen hebben wij goede ervaringen. Zij bieden met hun unieke titaniumgrip een milieuvriendelijke en onzichtbare antislip oplossing (transparante coating). Welke binnen een paar minuten weer beloopbaar is.

Antislipmatten
Let op bij de aanschaf van losse antislipmatten. Dit zijn tijdelijke oplossingen en vergroten het struikelgevaar. Voor extra grip bij het in en uitstappen van de douche kunt u altijd extra beugels op de wanden of rondom de douche plaatsen. Bovendien is het van groot belang om een gelijke vloer te realiseren. Geen onverwachte afstapjes waardoor je kunt uitglijden is een pré!

4. Verwijder onnodig spullen uit de badkamer

Dit is misschien wel de makkelijkste tip van de 5. Een badkamer die opgeruimd is geeft overzicht en beperkt de kans op valpartijen. Bovendien is de badkamer dan veel makkelijker schoon te maken. In sommige gevallen (bijvoorbeeld dementie) is het raadzaam om wasmiddelen, medicijnen en gevaarlijke schoonmaakmiddelen veilig op te bergen. Deze kunnen worden aangezien voor eet- of drinkbare zaken.

5. Kies voor (elektrisch) in hoogte verstelbare hulpmiddelen

Een sta-op toilet of bijvoorbeeld een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel kunnen voor verlichting en vereenvoudiging zorgen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de andere bewoners en eventuele verzorgers/verplegers. Met in hoogte verstelbare hulpmiddelen ben je in staat om snel en eenvoudig de hoogte af te stellen op de juiste hoogte. Bekijk hier de introductievideo met in hoogte verstelbare badkamer hulpmiddelen.

Op zoek naar veilige badkamer hulpmiddelen?

Neem contact op en vraag om advies