Profielfoto van Bano Benelux
Bano Benelux
Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht
maandag
Gesloten
dinsdag
Gesloten
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Op afspraak -

Rolstoel badkamer voor thuis, ziekenhuizen en zorginstellingen

Een rolstoelvriendelijke badkamer is een enorme pré wanneer je gebruik maakt van een rolstoel. Zo kun je jezelf op een fijne manier blijven wassen.

Rolstoel badkamer voor thuis

Het is een enorme uitdagen om in een thuiswoning een badkamer te verwezenlijken die geschikt is voor mensen die gebruik maken van een rolstoel. In praktijk blijkt het dat in veel gevallen op elke centimeter aankomt. Om met een beperkte ruimte toch een ideale badkamer te verkijgen heeft Bano doordachte badkamer hulpmiddelen ontwikkeld. Perfect voor rolstoelgebruikers. Zo kun je zonder obstakels of hindernissen veilig de badkamer in met een rolstoel. De gehele rolstoel badkamer is mede ontwikkeld door mensen met een beperking die gebruik maken van een rolstoel. Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier de pijnpunten in een normale badkamer bloot leggen. Deze kennis is toegepast in de ontwikkeling van de badkamer hulpmiddelen van Bano. 

Rolstoel badkamer voor ziekenhuizen en zorginstellingen

Aangrenzend de designvormgeving is dit badkamerconcept ook afgestemd op de bekrompen afmetingen in verzorgingshuizen, verpleeghuizen en ziekenhuizen (een rolstoelvriendelijke badkamer is daar vanzelfsprekend ook van belang). De doordachte indeling plus de in hoogte verstelbare badkamer hulpmiddelen en sterke antibacteriële handgrepen bij de zorg-wastafel, sta-op toilet, en het opklapbare douchezitje zorgen ervoor, dat zowel de gebruiker van de hulpmiddelen als de eventuele zorgverleners een optimale revenu verkrijgt. De gebruiker behoudt de zelfbeschikking en de verzorger wordt minder belast tijdens de werkzaamheden. De gehele aangepaste badkamer is getest en uitgevonden door echte mensen met een zorgachtergrond en niet door bijvoorbeeld architecten. 

Betere werkomgeving voor het zorgpersoneel

Het zorgpersoneel staat vak onder enorme (tijds)druk. Nu (tijdens de coronacrisis) al helemaal. Een direct en indirect gevolg hiervan is dat het personeel ziek thuis zit met bijvoorbeeld een burn-out. Zo ervaart drie kwart van het zorgpersoneel een te hoge werkdruk. Een goede badkamer helpt mee om de werkdruk lager te maken. De complete, creatieve en doordacht badkamer voor de zorg van Bano maakt het werk van het zorgpersoneel grotendeels makkelijker en lichter. De badkamerelementen zitten op de goede plaats, met voldoende ruimte om je te kunnen verplaatsen. Met, als dat nodig is, voldoende bewegingsvrijheid voor de zorgverlener. De badkamerproducten zijn veilig en zeer makkelijk te gebruiken en te bedienen. En de ergonomische vormgeving straalt comfort uit.