Welke houtopslag kiest u?

Haardhout stijlvol opbergen? Haardhout.com heeft diverse houtopslagen in het assortiment. Lees snel verder voor alle tips en maak uw keuze!

Tip: sla haardhout droog op

Er zijn heel wat manieren om uw haardhout op te bergen. Bijvoorbeeld in de schuur of garage! Of berg het hout op in een grote houtopslag, zoals bijvoorbeeld in de haardhoutberging Twin. Uiteraard kunt u ook zelf een overkapping maken om uw haardhout op te bergen! Voorwaarde hierbij is wel dat het hout droog en niet direct op de ondergrond ligt. Anders krijgt het vocht namelijk de kans om in het hout te trekken. En vochtig hout betekent een minder goede verbranding met veel rookontwikkeling. Oftewel: berg uw haardhout droog op!

Houtopslag voor binnen

Naast dat het handig om haardhout in de buurt van uw kachel of haard te hebben, kan een decoratieve houtopslag zeker heel mooi zijn! De Woodstack is bij uitstek populair onder stokers. De Woodstack wordt als een pakketje bij u thuis geleverd en monteert u heel gemakkelijk aan de muur. Stapel er haardhout in en het geheel ziet er heel decoratief uit. Bovendien heeft u de blokken altijd in de buurt!

Woodstack
Woodstack

Houtopslag Woodie

Wilt u een houtopslag met een industrieel, roestig uiterlijk. Dan presenteren wij u: de Woodie! De industriële look en de honingraat vorm geeft dit product een uniek karakter! Bovendien is dit product gemaakt van cortenstaal, wat onder andere door weersinvloeden zijn roestige uiterlijk krijgt. En wist u dat zowel de Woodie als de Woodstack aan de muur te bevestigen zijn? Voor een speels effect kunt u ook een aantal van deze houtopslagen bij elkaar monteren. U kunt op deze manier zelfs een hele wand vullen met haardhout, aan u de keuze!

Houtopslag Woodie
Houtopslag Woodie

Houtopslag met roestig uiterlijk

Wellicht geeft u toch de voorkeur aan een antraciet gekleurde houtopslag? Geen probleem! De Woodie heeft namelijk niet direct de roestige kleur. Het staal is nog antraciet gekleurd. Plaats deze buiten, zodat het langzaamaan het roestige uiterlijk krijgt. Cortenstaal is namelijk onverwoestbaar. Voordeel is dat de Woodie over een speciaal afwateringssysteem beschikt. Het hout wordt hierdoor niet nat! Wilt u het roestproces versnellen en/of de houtopslag binnen plaatsen of ophangen? Dan kunt u het materiaal ook zelf behandelen.

Haardhout bergen in de houtopslag

Met het kopen van een houtopslag bent u er nog niet, er moet ook nog haardhout in! Wellicht heeft u zelf gekapt haardhout wat u kunt gebruiken? Zo niet, dan levert Haardhout.com u graag ovengedroogd haardhout! Voordeel van ovengedroogd is dat de natuurlijke kleur én geur behouden is gebleven. Bovendien is het hout direct te stoken! Voor de kleinere opslagen (Woodstack en Woodie) adviseren we om netzakken te kopen, om de houtopslagen mee te vullen. Koopt u de haardhoutberging Twin? Koop dan een hele pallet haardhout, hiermee bent u het voordeligste uit! Bovendien kunt u hier weer een jaartje mee vooruit.

Welk haardhout kies ik?

Elke houtsoort is geschikt om mee stoken. Wilt u graag een houtsoort die er decoratief ook mooi uitziet? Dan adviseren we berkenhout! Dit hout heeft een mooie, witte schors, maar is ook nog eens heel gemakkelijk om mee te stoken! Bestel nu bij Haardhout.com voor een snelle levering!