Profielfoto van Haardhout.com
Haardhout.com
Europaweg 10, 7903 TM Hoogeveen
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Welk hout voor pizzaoven?

Steeds meer mensen hebben thuis een pizzaoven. In de traditionele pizzaoven wordt veelal gestookt met hout. Maar welk hout is hiervoor geschikt?

Schoon én droog pizza oven hout

Droog, schoon en gekloofd haardhout is voor iedere horeca ondernemer een must. Bakt u graag thuis pizza’s? Dan bent u ook zeker gebaat bij de juiste blokken voor uw pizza-oven! Zorg er in ieder geval voor dat u met schoon en gedroogd haardhout stookt. Beuken- en essenhout zijn soorten die door veel pizzabakkers worden gebruikt. Dit komt door hun gelijkmatige en duurzame verbranding. Ze geven mooie vlammen waardoor pizza's heerlijk worden gebakken. En wist u dat er ook speciaal pizzahout bestaat? Dit hout is speciaal ontwikkeld voor alle pizzabakkers in ons land en op dit moment zeer populair!

Wat is pizza oven hout?

Pizza oven hout is in feite berkenhout met een extra bewerking. In een speciale trommel is de schors van de blokken getrommeld. U ontvangt dus ‘kale’ blokken berken, zonder de schors! Bovendien is het hout gekloofd in even grote blokken. Dit samen levert een zeer gelijkmatig verbranding op, wat ervoor zorgt dat de pizza gelijkmatig wordt gebakken. Oftewel: genieten van een smaakvolle pizza!

Pizzahout

Proefpakket pizzahout

Zeker als u thuis graag pizza’s bakt, kan pizzahout heel handig zijn! De blokken zijn namelijk verpakt in draagbare plastic zakken. Pizzahout eerst proberen, of slechts een kleine hoeveelheid bestellen? Dan raden we aan een proefpakket te bestellen! Een proefpakket bevat drie zakken. Ideaal om mee te starten!
Zak pizza oven hout

Ovengedroogd pizza oven hout

U profiteert ook van de standaard voordelen van ovengedroogd hout. De blokken bevatten minder dan 20% vocht, waardoor er een schone verbranding is. Doordat de schors van de blokken is verwijderd, heeft u allemaal geen last van rookontwikkeling. Omwonenden zullen u hier heel erkentelijk voor zijn! Bovendien wordt vervuiling van het rookkanaal voorkomen. Oftewel: op een veilige en schone manier pizza’s bakken!

Pizzahout met een goede verbranding

Welk hout u ook bestelt, ovengedroogd en schoon haardhout levert u zeker veel plezier én lekkere pizza’s op! Dit zorgt namelijk voor een goede verbranding, zonder rookontwikkeling. Haardhout.com levert vanuit eigen voorraad, waardoor u het haardhout of pizzahout snel thuis krijgt geleverd. Nog vragen over hout stoken in de pizza oven? Onze klantenservice beantwoordt graag al uw vragen. Wij wensen u in ieder geval veel pizza-bak plezier toe!