Dit heb je nodig voor een nieuwe douche

Van inloopdouche tot douchecabine. Er komt veel kijken bij de inrichting van jouw nieuwe douche. Wij sommen voor jou op waar je aan moet denken!

Ben je op zoek naar een nieuwe douche voor in jouw badkamer? Dan is deze blog voor jou 'the place to be'. We vertellen je wat je allemaal moet kiezen bij het samenstellen van een nieuwe douche. Komt 'ie!

Douchekraan

Zonder douchekranen ben je uiteraard nergens. Tegenwoordig kun je uit veel soorten douchekranen kiezen. Zo bestaan er regendouches, opbouwkranen, inbouwkranen en ook douchekranen die eruit zien als een lichtspot. Onderschat ook alle onderdelen van de douchekraan niet. Zo kunnen douchekoppen bijvoorbeeld hét verschil maken in de waterdruk. Een Grohe douchekop is een aanrader, maar ook Blaufoss kranen zijn populair.

Los van het praktische gedeelte is ook het esthetische deel van de douchekraan essentieel. Zo is de vorm en de kleur van de douchekraan bepalend voor de sfeer die de douche uitstraalt. Waar vroeger chroom de norm was, zie je tegenwoordig ook veel gouden douchekranen en zwarte douchekranen

Douchewand

Eén van de belangrijkste elementen van inloopdouches zijn de douchewanden. Een douchewand is heel bepalend voor het uiterlijk van de badkamer, omdat deze vaak midden in de ruimte staat. Kies je bijvoorbeeld voor een douchewand met zwarte lijnen dan geeft het de ruimte direct een industriële touch. Kies je voor brons glas, dan is de vintage vibe niet ver weg meer. Heb je een modern badkamer? Dan kan minimalistisch transparant glas juist prachtig uitkomen. Zo is er voor ieder wat wils!

Douchebak

Als je denkt aan een douchebak zie je misschien een grote crème-kleurige bak met hoogopstaande randen voor je, maar dat is al heel lang verleden tijd. Tegenwoordig bestaan er super strakke douchebakken die al verkrijgbaar zijn vanaf 2 centimeter hoogte. Zo kun je, als je geen inloopdouche kunt plaatsen, toch de illusie van een inloopdouche creëren. 

Douchegoot

Een douchegoot, ook wel drain genoemd, is essentieel in jouw inloopdouche en zorgt ervoor dat het water goed wegloopt en wordt afgevoerd. Wist je dat je de kleur van jouw douchekraan kunt matchen met de kleur van jouw douchegoten? Zo zorg je voor een stijlvol geheel.

Douchewandpanelen

De tip voor een stijlvolle douche? Douchewandpanelen. We schreven er eerder al over. Lees hier de blog "Ontdek de 8 grote voordelen van douchewandpanelen".

Inspiratie nodig voor jouw nieuwe doucheruimte? Breng eens een bezoekje aan één van de showrooms van X²O Badkamers. Daar vind je meer dan 70 realistische doucheruimtes zodat je in één keer ziet wat er mogelijk is en wat haalbaar is in jouw badkamer!