Trend: de Japandi badkamer

Een unieke mix van de populaire Scandinavische woonstijl en Japanse invloeden. Dat is waar Japandi om draait. Ontdek hoe jij jouw Japandi badkamer creëert!

Houd je van de Scandinavische woonstijl maar wil je niet een standaard huis? Dan is de Japandi stijl echt iets voor jou. Het is een unieke mix van de populaire Scandinavische woonstijl en Japanse invloeden. Door de rustige en wellness achtige sfeer die het ademt, is het de ideale interieurstijl voor de badkamer. Het motto? Keep it simple!

Natuurlijke elementen it is

Voor de Japandi stijl worden invloeden uit het Oosten en het Scandinavisch minimalisme met elkaar gemixt. Het resultaat is ronduit schitterend: een sobere, strakke badkamerlook met warme details. Combineer je een Scandinavische badkamer met koele materialen zoals beton en hout en accessoires van bamboe, rotan of gevlochten riet - dan heb je een Japandi badkamer bij uitstek. Kies voor verfijnde, lichte accenten, afgewisseld met wit en zwart voor een rustgevend 'zen-effect'.

Schoonheid in al haar eenvoud

Badkamermeubelen zijn heel bepalend binnen de Japandi stijl. De verbinding met de grond en met het aardse is een essentieel deel van deze filosofie, vandaar dat je hier ook veel staande meubels terug ziet komen. Een strak en minimalistisch uiterlijk is daarnaast een must voor je meubel. Voldoende opbergruimte in de badkamer is bovendien essentieel. Zo voorkom je losse stapeltjes handdoeken, rondslingerende verzorgingsproducten, etc.

Onze tip? Ga voor (massief) hout en kies voor ronde of ovale waskommen - die maken het plaatje compleet. 

Tijd om te onthaasten

Een lekkere douche of een ontspannen bad? Dan kan perfect in een rustgevende Japandi badkamer, maar let wel: in de Japandi badkamer kies je traditioneel voor één van beide. Vrijstaande baden geven een unieke touch. Inloopdouches zijn een praktisch alternatief.

Zachte kleuren en minimum aan accessoires

Het kleurschema van een Japandi badkamer is vol met aardse tinten. Warme en aardse kleuren helpen je om tot rust te komen en creëren een warme sfeer in je badkamerruimte. Een minimalistisch kleurschema zien we vaak terug in combinatie met luxueuze materialen en kleuren. Accenten van chroom en (zacht) goud passen hier uitstekend bij. 

Accessoires zie je maar weinig in de Japandi badkamer. En als ze er dan zijn, dan één groot opvallend item. Denk bijvoorbeeld grote ovale of ronde spiegels. Wil je echt in het thema blijven, kies dan voor een grote waaier in dezelfde kleurtinten als de badkamer! 

Liefhebbers van minimalisme, warm hout en sfeervolle gezelligheid halen 100% zeker hun hart op in de Japandi badkamer.

 

Meer inspiratie opdoen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de showrooms van X²O Badkamers of doe badkamerinspiratie op op x2o.nl!