Ga je je badkamer verbouwen? Hier moet je aan denken!

Is je badkamer echt aan vervanging toe? Dan moet je aan veel dingen denken. Of je nu gaat voor een 'make-over' of totale renovatie. X²O geeft je tips.

Tip 1 - Wat voor huishouden heb je?

Sta stil bij je levensstijl en gezinssamenstelling. Jonge gezinnen kiezen voor een andere inrichting en andere elementen in de badkamer dan bijvoorbeeld tweeverdieners. Niet alleen wat betreft de diverse opbergmogelijkheden, maar ook de keuze voor de soort baden zoals bubbelbaden, hoekbaden, inbouwbaden en vrijstaande baden. Voor gezinnen met 's ochtends een spitsuur in de badkamer zijn dubbele wastafels of waskommen een echte oplossing, dit geeft extra ruimte in de ochtendplanning.

Tip 2 - Wat wil je in je nieuwe badkamer?

Maak een lijstje met wat je wilt! Denk hierbij aan je eigen gewoontes: hoe gebruik je hem? Wat heb je werkelijk nodig? Wil je een uitgebreide doucheruimte, kies je liever een bad of is beide mogelijk? 's Avonds lekker lang badderen en een magazine lezen met je favoriete deuntje op de achtergrond. Dat moet je als muziek in de oren klinken. Ook hierbij zijn verschillende mogelijkheden. Zo zijn er baden die breed genoeg zijn voor twee personen. Of denk eens aan een model met verschillende jets die je van een luchtmassage voorzien.

Tip 3 - Houd rekening met de afmeting van je badkamer

Het is van essentieel belang dat je voordat je begint aan het ontwerp van de nieuwe indeling van je nieuwe badkamer de afmetingen van je badkamer in kaart brengt. Voor een kleine ruimte zijn een heleboel inrichtingsmogelijkheden te bedenken. Maar kom je er bij het meten achter dat je wensen toch beter te realiseren zijn bij een grotere ruimte? Dan kun je eventueel kiezen om een extra (deel van een) kamer bij jouw bestaande badkamer te betrekken. De vierkante meters die dit oplevert, kunnen net bepalend zijn voor jouw droombadkamer!

Tip 4 - Laat je niet ontmoedigen

Heb je iets moois gevonden? Laat je dan niet weerhouden omdat je denkt dat het niet mogelijk zou zijn in jouw badkamer. Er is zoveel mogelijk! Een specialist kan je hier echt verder mee helpen. Loop eens langs één van de X²O Badkamers showrooms binnen en laat je verrassen door de mogelijkheden. Vaak zijn we namelijk geneigd om te denken in oplossingen die we al kennen of al eens gezien hebben. Daarom zijn advies en expertise onmisbare elementen in de voorbereiding voor je nieuwe badkamer.

Tip 5 - Houd rekening met een buffer van 10% in je budget

De vraag blijft natuurlijk altijd: wat gaat dat kosten? Het mooie bij X²O is dat je dat zelf kunt bepalen. Voor elk budget hebben we oplossingen! Heb je voor jezelf een budget bepaald? Zorg dat je 10% van dit bedrag reserveert voor onvoorziene kosten. Hoe goed je ook gepland hebt, er zijn altijd dingen waar je geen rekening mee hebt gehouden.

Maar hoeveel kost de verbouwing van mijn badkamer bij X²O dan?

Dat is zoals gezegd erg uiteenlopend, afhankelijk van jouw wensen. Maar je wilt natuurlijk wel inschatting van de kosten kunnen maken.

Klaar om de eerste stap naar je nieuwe badkamer te zetten?

Maak online een afspraak in een X²O winkel naar keuze.

Onze winkelmedewerkers helpen je graag verder bij je zoektocht! Of kom gewoon een kijkje nemen.

Sla nu je slag 

Tot 50% KORTING op je droombadkamer & GRATIS levering!