Onmisbaar in de badkamer: een badkamerkast

Bij een nieuwe badkamer denk je al snel aan een wastafelmeubel, bad en/of douche. Maar onderschat de meerwaarde van een badkamerkast niet..

Of je nu een groot gezin hebt of alleen woont - een badkamerkast is altijd een goed idee. De belangrijkste reden? Opbergruimte! Er zijn verschillende soorten badkamerkasten. Denk aan diverse soorten maten, kleuren, materialen en uitvoeringen. Welke past in jouw badkamer?

Opbergruimte

Een extra kast in de badkamer is ideaal. Je kunt hier een hoop extra spullen in kwijt zoals handdoeken, verzorgingsproducten, badspeeltjes voor de kids en schoonmaakmiddelen. Het kan zelfs heel positief bijdragen aan het algemene uiterlijk van de badkamer. Daar vertellen we je onderaan deze blog meer over!

Welke kleur?

Of je nu een landelijke of strakke badkamer hebt, er is altijd een badkamerkast die in jouw interieur past. Heb je een design badkamer met een moderne touch? Dan zijn witte badkamerkasten of zwarte badkamerkasten goede opties. Heb je eerder een landelijke stijl? Bruine badkamerkasten staan dan wellicht beter. Voor boutique-hotel badkamers zijn grijze badkamerkasten dan weer heel geschikt. 

Welk materiaal?

Los van de kleur van de badkamerkast bestaan er ook een hoop verschillende materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van eiken kolomkasten badkamer of teakhout badkamerkasten? Notenhout badkamerkasten zijn wat donkerer en ideaal als je houdt van een wat zwaardere sfeer of luxueusere vibe. 

Welk uitvoering? 

Je vindt dergelijke kasten in de breedte en in de lengte. Ze worden daarom soms ook wel kolomkasten genoemd. Wist je dat er ook badkamerkasten bestaan met een spiegel aan de binnenzijde? Zo sla je twee vliegen in één klap.

Eén geheel

Bij X²O Badkamers zorgen ze ervoor dat elke meubelreeks ook een bijpassende badkamerkast heeft. Zo creeër je een compleet compleet wat zorgt voor rust, overzicht en een design touch. Zo kun je bijvoorbeeld jouw groene badkamermeubel combineren met een groene kolomkast. Ideaal, toch?

Nieuwsgierig naar alle opbergmogelijkheden voor jouw badkamer, bijvoorbeeld naar de badkamerkasten? Ga dan eens langs in één van de vele showrooms van X²O Badkamers en laat je inspireren!