Ontdek de 8 grote voordelen van douchewandpanelen

Meer weten over hét geheim voor de perfecte inloopdouche? Lees verder en ontdek de grote voordelen en laat je inspireren!

De 8 voordelen van douchewandpanelen

  1. Het is goedkoper dan tegels (zowel materiaal als plaatsen).
  2. De panelen kun je plaatsen op een bestaande tegelwand en zijn daardoor te gebruiken in zowel nieuwe en bestaande huizen.
  3. Eenvoudig in onderhoud: vochtige doek erover en klaar!
  4. Dankzij het niet-poreuze oppervlak heel hygiënisch .
  5. Het vocht kan niet achter de panelen komen. 
  6. Het is een duurzame en slijtvaste investering.
  7. Je hoeft nooit meer voegen te schrobben.
  8. Perfect te combineren met bijpassende douchebakken uit hetzelfde materiaal en dezelfde kleur wat zorgt voor een kloppend en compleet geheel.

Alternatief voor dure tegels

Douchewandpanelen zijn een perfect alternatief voor dure tegels. Zo zijn ze gemiddeld 13,5% goedkoper dan tegels en bovendien profiteer je van ongeveer 50% tijdswinst, doordat je het sneller en gemakkelijk kan plaatsen. Bijkomend voordeel? Doordat je dit eenvoudig zelf kunt aanpakken hoef je niet te zoeken naar én te wachten op een tegelzetter. Zo vang je heel wat vliegen in één klap.

Douchewandpanelen - geschikt voor elke badkamer

Douchewandpanelen zijn de meest praktische en esthetische manier om je douchemuren te beschermen. Dankzij de perfecte voegen zijn wandpanelen ontzettend gemakkelijk in het onderhoud. Door het niet-poreuze oppervlakte maken bacteriën en vuil maken geen schijn van kans. Zo houd je de doucheruimte strak en hygiënisch.

Wandpanelen zijn geschikt voor elke douche, dus ook voor de jouwe! Geen inloopdouche? Geen zorgen! Ook bij douches met een deur zijn douchewandpanelen mogelijk.

Om inloopdouches te helemaal af te maken, kies je ook direct een bijpassende glaswand of douchedeuren én een regendoucheset.

Tip: met wandpanelen uit hetzelfde materiaal als de douchebakken creëer je een rustgevende, vrijwel naadloze afwerking. De douchebak en wandpanelen lopen in elkaar over en die grote, egale oppervlakte zorgt ervoor dat je badkamer er ruimer uitziet.

Voor de designliefhebber

De look van natuursteen, met de duurzaamheid en bestendigheid van keramiek zorgen voor een luxuese doucheruimte. De uitzonderlijk grote keramische panelen zijn een technologisch én esthetisch hoogstandje. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige marmerlook creëren met de voordelen van keramisch materiaal. De look van je douchewandpanelen sluit zo perfect aan bij je douchebak en de wastafel van je badkamermeubel. Zo stem je alle elementen van je badkamer op elkaar af.

Check hier hoe je de perfecte wandpanelen voor jouw douche kunt vinden in 6 stappen.

Bekijk hier onze douchewandpanelen!