4 tips om inspiratie op te doen voor jouw nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer samenstellen is voor de één makkelijker dan voor de ander. Hoe kom je erachter wat je mooi vindt en wat is er allemaal mogelijk tegenwoordig? Daarom 4 tips om je op weg te helpen!

Denk je erover om je badkamer (gedeeltelijk) te renoveren? Dan is het goed om voldoende badkamerinspiratie op te doen. Zo kom je erachter wat er zoal mogelijk en beschikbaar is. Ook ontdek je op die manier wat je wel en niet mooi vindt, zonder direct keuzes te hoeven maken.

4 tips om inspiratie op te doen voor jouw nieuwe badkamer

1. Maak een account aan op Pinterest en Instagram

Pinterest is hét platform als je op zoek bent naar mooie plaatjes en droombadkamers. Ze zijn wellicht niet allemaal even realistisch, maar dat hoeft ook niet. Door grootse voorbeelden kan je beter out-of-the-box denken. Eyecandy gegarandeerd!

Vergeet ook Instagram niet als platform. Het is niet alleen een medium meer om vakantiefoto's en herinneringen met elkaar te delen. Instagram heeft ook duizenden interieuraccounts die je kunt volgen voor interieurtips en badkamervoorbeelden.

2. Ga eens langs in een badkamershowroom

Online inspiratie opdoen is makkelijk en relax, je kunt het gewoon vanuit bed of vanaf de bank doen. Een bezoekje aan een badkamerwinkel is daarentegen de belangrijkste tip. In een showroom vol badkamers kun je producten zien, voelen en ervaren. Een wastafelonderkast van 120 centimeter is in het echt beter te ervaren dan vanaf een plaatje, want - hoe groot is zo'n meubel nu écht voor het gevoel? Onze tip: ga eens langs in één van de showrooms van X²O Badkamers. Daar vind je minimaal 70 voorbeeldbadkamers in realistische afmetingen en met de mooiste collecties. En dat voor iedere portemonnee. 

3. Bekijk de badkamers van vrienden en familie

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar iedereen om jouw heen heeft natuurlijk ook een badkamer thuis. Vraag dus tijdens een bezoekje of je de badkamer van jouw vriend(in), tante, oma of neef eens mag bekijken. Zij kunnen je vaak ook haarfijn uitleggen hoe zij tot de indeling de badkamer zijn gekomen en wat voor hen belangrijk was. Kozen zijn specifiek voor een douche en/of bad, een wastafel of waskom, juist gekleurde kranen of niet en is een spiegelkast of badkamer kast nou wel of geen overbodige luxe?

Dit kan jouw blik op de badkamer verbreden én zo zie je ook hoe badkamers er 'in het echt' uitzien. 

4. Bezoek woonbeurzen

Rond oktober zijn er enkele woon- en interieurbeurzen waar tientallen bedrijven staan met hun collecties. Dit kan dan ook de perfecte manier zijn om veel vergelijkingsmateriaal én inspiratie te ontdekken. Denk bijvoorbeeld eens aan de vt wonen&designbeurs of Beurs Eigen Huis!

Zo! Met al die inspiratie op zak wordt de zoektocht naar een badkamer een makkie. Liever inspiratie halen uit badkamertrends? Check hier de badkamertrends van dit moment.