Wat kost een toilet renovatie?

Wat kost nu een nieuw toilet? Met welke kosten moet je rekening houden en waar kun je op besparen?

Of je nu thuis een aparte toiletruimte hebt of een wc in de badkamer, je brengt er een een hoop tijd op door (zo'n 4,5 dag per jaar!). Het is daarom belangrijk dat het een aangenaam toilet is en een fijne ruimte. Twijfel je over het renoveren van jouw toilet, maar heb je geen idee wat zoiets kost? Over een paar minuten weten je al beter waar je aan toe bent!

Wat kost een toilet? 

Als je één van jouw toiletten gaat renoveren, moet je denken aan verschillende factoren. Bijvoorbeeld:

  • Liggen de leidingen al op de juiste plek?
  • Ga je voor een 'standaard' pot of een douchetoilet?
  • Maak je het af met een meubel of een fonteintje?
  • Plaats je het zelf of besteed je het uit?

De antwoorden op deze vragen hebben een hoop effect op het bedrag dat de renovatie zal kosten. 

Kosten leidingwerk

De basis van je toiletruimte ligt in de leidingen. Deze zijn namelijk onmisbaar om alle sanitaire voorzieningen correct te laten werken. Ze zorgen voor de aanvoer van schoon water én de afvoer van vuil water. De kosten van het materiaal lopen meestal niet extreem in de papieren. Voor dit onderdeel zal je vooral veel kwijt zijn aan vakmannen

Wat kost een toilet?

Het is belangrijk om eerst te kiezen wat voor sóórt toiletten je wilt. Een douchetoilet of juist een compact model? Wil je hangtoiletten of staande toiletten? Besef daarbij dat je voor een hangend toilet altijd een inbouwreservoir en een drukplaat nodig hebt. Dit zijn vaak kosten die worden vergeten. Focussen we ons puur op de toiletpot, dan kost je dit tussen de €69 tot €950. Ben je op zoek naar douche wc's, dan zul je al snel aan een bedrag van €2000 moeten denken.

Kosten toiletmeubel en/of fonteintje

Na het toiletbezoek moeten natuurlijk ook de handen gewassen worden. Je hebt daarin de keuze tussen een los fonteintje of een compleet toiletmeubel. Toiletmeubelen hebben als voordeel dat je er bijvoorbeeld wc-papier en hygiëneproducten in kunt bewaren. Het geheel kun je afmaken met koudwaterkranen. Deze kleine kraantjes zijn al te koop vanaf €25.

Toiletaccessoires

De wc-rol, die hang je natuurlijk graag in een stijlvolle houder - het liefst passend bij de kraan of het fonteintje. Wist je dat je van het merk Blaufoss zo complete sets kunt bestellen? Zo kun je een mooi geheel creëren. 

Vind je het fijn om een duidelijk beeld te krijgen wat jouw wensen kosten? Onze tip: ga eens langs in één van de showrooms van X²O Badkamers of ga naar x2o.nl. Daar vind je experts die met jou meedenken en oprecht luisteren naar jouw wensen. Zo weet je zeker dat je een goede prijs betaald.