Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Woontrends 2023 van TMC Wonen

De woontrends van 2023 in een compleet overzicht door TMC Wonen. Laat je inspireren door deze interieurtrends!

De afgelopen tijd hebben we vooral binnen gezeten, maar nu verlangen we meer naar frisse lucht en naar het buiten zijn. Mede hierdoor staan planten en bloemen centraal in het interieur van 2023.

Verder zien we dat duurzaamheid ook terug komt in het interieur en dat de vraag naar exclusieve vintage items stijgt, deze meubelstukken zijn uniek en vertellen ieder een eigen verhaal.

Ook zien we steeds minder witte muren terug. Door de kleuren van de muur terug te laten komen in het plafond worden er sfeervolle ruimtes gecreëerd. Ook de kozijnen en de deuren worden een tint donkerder gemaakt dan de wanden, hierdoor ontstaat er een ton sur ton effect. 

Wij zien de volgende 5 interieurtrends terug in 2023:

- Scandinavisch
Een luchtig, licht en tijdloos interieur. Deze trend is te herkennen aan de harmonie in de basiselementen en door het gebruik van kleur. Er is veel behoefte aan licht, hier wordt op ingespeeld door het gebruik van zachte en frisse tinten.

- Minimalistisch modern
Functionaliteit en comfort zijn de belangrijkste kenwoorden voor dit interieur. Bij deze trend is het gevoel van een veilige omgeving erg belangrijk. En is het noodzakelijk om een plek te creëren waar we ons kunnen ontdoen van prikkels.

- Bohemian
Deze trend is te herkennen aan een mix van kleuren en verschillende types meubelen. Deze stijl is kleurrijk of esthetisch en elegant met natuurlijke tinten. Deze trend is voornamelijk te herkennen aan het gebruik van natuurlijke elementen.

- Maritiem
Blauwe, turquoise en witte kleuren domineren deze trend en worden gebruikt in combinatie met verweerde houtelementen. Vanwege het binnen zitten de afgelopen tijd, hebben we behoefte aan zuurstof en dit wordt gecreëerd door het gebruik van de eerder genoemde kleuren.

- Art Deco
In deze stijl zien we voornamelijk klassieke elementen terug. Denk hierbij aan rijke kleuren zoals dieppaars en koninklijk blauw. Verder komen geometrische vormen terug, en zien we de weelderige printjes bij deze trend.

Voor meer informatie over de woontrends van 2023, kun je de gehele blog lezen op de website van TMC Wonen. Of lees meer over de kleur van het jaar 2023: Lavendel.