Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Dankzij SlaapID creëer je jouw perfecte slaapsysteem

Breng je slaapgewoonten in kaart en word altijd fit en goed uitgerust wakker.

Een goed matras steeds belangrijker

Als je jong bent maakt het eigenlijk niet zoveel uit waarop je slaapt. Je bent over het algemeen nog fit en soepel en veel in beweging. Maar zodra je wat ouder wordt, zo rond je 25e, neemt je souplesse al wat af en wordt het steeds belangrijker om op een goed matras te slapen, want dan word je altijd lekker fris en fit wakker. Ontvang een persoonlijk slaapadvies bij TMC Goes in Zeeland. 

TMC-Wonen-SlaapID-boxspring-bed-matras-ideaal-perfect-pocketvering-latex-traagschuim-koudschuim

Maar wat is een goed matras eigenlijk?

Voordat we dat aan je uitleggen, vertellen we eerst wat over de drie meest voorkomende soorten matrassen.

Koud- en traagschuim

Heeft een matras een vulling van schuim? Dan wordt er over het algemeen PU- of polyurethaanschuim bedoeld. Er bestaan twee soorten: Koudschuim / High Resilience (hoge veerkracht) PU schuim is schuim met een hoge dichtheid en is dus van goede kwaliteit. En traagschuim: dat wordt ook wel memory foam genoemd. Dat is een soort PU schuim dat er lang over doet om zijn oorspronkelijke vorm terug te krijgen.

Pocketvering

Een veren matras bevat nooit dons, maar uitsluitend veren van metaal: springveren. Die springveren zitten allemaal in hun eigen zakje (pockets) en over al deze zakjes heen zit weer een laag schuim. De veren werken afzonderlijk van elkaar, om jou zo goed mogelijk te ondersteunen.

Latex

Latex is van synthetische- of natuurlijke rubber gemaakt. Het is soepel en voelt koel en comfortabel aan. Latex vind je vooral in de wat luxere matrassen. En die zijn dan natuurlijk ook wat duurder.

Maar welk matras past nu bij jou?

Daar kunnen we kort in zijn: dat is voor iedereen anders. Over het algemeen kiezen vrouwen voor een zachtere matras dan mannen. Die liggen liever op wat stevigs. En de één houdt van lekker warm, terwijl de ander liever op een koel matras slaapt. Het is dus heel erg persoonlijk.

Een matras moet vooral comfortabel zijn en jouw lichaam op de juiste plekken ondersteunen. En de prijs van de matras zegt niks over de kwaliteit of het ligcomfort. Het heeft meer te maken met de materialen die worden gebruikt en de - al dan niet luxe - afwerking.

Goed advies

Alleen jij kunt dus beslissen welk matras bij je past. Wij adviseren altijd om veel te testen en niet overhaast te beslissen. En omdat er tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden zijn, is het goed om je te laten adviseren.

Wil je graag goed advies? Kom dan eens langs bij ons filiaal in Goes! Onze beddenspecialisten kunnen jouw slaapgewoonten namelijk op een wel heel bijzondere manier in kaart brengen.

Jouw ideale matras

Als je overdag matrassen gaat testen, kun je goed bepalen of een matras fijn ligt. Maar voor de rest heeft het niet veel zin: het is licht, je ligt maar kort op het matras, er lopen allemaal mensen om je heen en je lichaam is nog niet toe aan slaap. Om dat probleem te tackelen, hebben wij een manier gevonden om jouw persoonlijke slaapgewoonten te meten. Gewoon, vanuit je eigen slaapkamer.

TMC-Wonen-slaapID-matras-beste-kiezen-proefslapen-proefliggen-matrassen-boxspring

Persoonlijke SlaapID

Dat doen we met de SlaapID: een elastische band die je ’s nachts om je borst draagt. In die band zit een sensor die gedurende drie nachten zoveel mogelijk informatie over jouw slaapgewoonten verzamelt.

Denk dan aan je slaaphouding, hoe (vaak) je beweegt, het klimaat in je slaapkamer en je slaapritme. Onze beddenspecialist leest de sensor later uit in de winkel en kan met de opgeslagen informatie heel gericht advies geven over welk matras het beste bij jou past.

Ben jij op zoek naar de perfecte matras?

Neem dan contact met ons op en laat onze slaapspecialisten je eens uitgebreid adviseren.