Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

De voordelen van een houten vloer

Een houten vloer is een unieke vloer! Omdat hout 'leeft' ben je verzekerd van een bijzondere en natuurlijke vloer.

Het leuke van een houten vloer is dat je zoveel mogelijkheden hebt: van strak hedendaags design tot de uitstraling van een eeuwenoude kasteelvloer. Kenmerkend voor een houten vloer is het afwisselende patroon van verschillende lengtes en/of breedtes. De meeste houtsoorten zijn er vaak in verschillende selecties of sorteringen, uiteenlopend van regelmatige planken, tot delen met veel noesten en een uitgesproken nerftekening. Bij TMC Wonen hebben we een uitgebreide collectie houten vloeren.

Oud en oud gemaakt

Steeds meer mensen kiezen bewust voor een houten vloer met een doorleefde uitstraling in de vorm van oude vloerdelen. Die zijn er in twee soorten: echt oud en oud gemaakt. Echt oude planken zijn afkomstig uit bijvoorbeeld oude treinwagons, huizen, kastelen of kloosters. Het verleden heeft duidelijk sporen achtergelaten in de vorm van butsen, krassen en spijkergaatjes.

Als je zo'n doorleefde uitstraling wel kunt waarderen, maar tóch graag een nieuwe vloer wilt, dan kun je ook kiezen voor een houten vloer van zogenaamde verouderde planken. Deze vloeren zijn bewerkt met lak of beits om deze uitstraling te verkrigjen. Blanke olie, beits en dergelijke verdiepen de eigen tint van het hout en laten de tekening mooi uitkomen.

Kies altijd voor een ondervloer

Hout heeft een hard oppervlak en dat betekent dat geluiden in de ruimte worden weerkaatst. Zachte materialen zoals gordijnen, vloerkleden en meubelen in de kamer of boeken in de kast absorberen een deel van het geluid. Ook zacht ondervloer-materiaal kan de klanken dempen.

Verlijmd of zwevend

Een plankenvloer kan vast (verlijmd) of los (zwevend) op een ondervloer worden gelegd. De meeste vloeren worden verlijmd. De kans op werking wordt zo nog kleiner en de loopgeluiden in de ruimte worden minder.

Kom eens langs in onze winkel en bekijk de collectie van houten vloeren in Bergen op Zoom.