Foto: roze-interieur-woonaccessoires-www.fabulousmama.nl

Woonaccessoire: hoe fleur ik mijn woonkamer op?

Met een woonaccessoire, zoals kandelaars of vazen, kun je jouw woonkamer al een stuk meer opfleuren.

Guido van Loon

Stel je bent je woonkamer zat, je zou hem dan helemaal kunnen verbouwen. Maar met een paar woonaccessoires kan je jouw woonkamer al snel een andere sfeer geven. Dankzij de vele soorten woonaccessoires kun je jouw interieur goedkoop en helemaal naar jouw smaak inrichten en op kleur brengen. Bekijk hier leuke interieuraccessoires onder de € 100,-.

Woonaccessoire: hoe fleur ik mijn woonkamer op? Bron: Pronto Wonen.

Comfortabel en stijlvol: woonaccessoire kussentjes

Kussens zijn er in vele soorten en maten, zo zijn er grote vierkante, kleine ronde of langwerpige kussens. Populaire kussens voor in een woonkamer zijn de normale vierkante kussens. Met name binnenkussens zijn erg populair en handig. Kussens zijn er namelijk niet alleen voor comfort. Door de vele soorten kussenhoezen kun je je kussens opfleuren, daardoor wordt jouw woonkamer een stuk gezelliger. Kussenhoezen zijn er in vele kleuren, stoffen, en met of zonder print. Zo kun je je kussens afwisselen met verschillende kleuren kussenhoezen en zo jouw woonkamer steeds een andere look geven. Je zou je woonkamer kunnen aanpassen aan de seizoenen door bijvoorbeeld in de lente jouw kussens lichte en vrolijke kussenhoezen aan te geven en in de winter meer donkere en warme kleuren. Op diverse webshops is een ruimschoots assortiment, waar je rustig achter je bureau op zoek kunt gaan naar binnenkussens én leuke kussenhoezen om jouw woonkamer op te fleuren met kleur. 

 

Kussens, woonaccessoires. Bron: Heytens.

Interleer Exclusief kussens

Zou het niet heerlijk zijn om na een ijzige koude winterdag op een bank met heerlijke zachte alpaca kussens te ploffen? Bij Interleer Exclusief vind je een groot assortiment aan kussens. Interleer Exclusief heeft kussens van leer, alpaca, bont (konijn, opossum en wasbeer) en als je daar niet van houdt, hebben ze natuurlijk ook kussens van imitatiebont.

De kussens zijn er in verschillende kleuren zoals: zwart, bruin, beige, wit en grijs. De kussen van Interleer Exlusief zijn in verschillende maten voorradig. Het met zorg geselecteerde assortiment wordt gemaakt door designers en ambachtslieden.

 Alpaca en leren kussens van Interleer Exclusief.

Ole & Mali wollen kussenhoes

Blauwe wollen kussenhoes van Ole & Mali.

Als je meer houdt van kussenhoezen ronder hele drukke printjes, dan zijn de kussenhoezen van Ole & Mali een uitkomst voor jou. Dat zijn prachtige kussenhoezen van wol met drie kleurige strepen, met een ontzichtbare klittenbandsluiting. Het eerste deel bestaat uit een licht-bruin-mengsel, het tweede deel uit witte wol. En het mooie van deze kussenhoezen is dat je zelf mag bepalen welke kleur het derde deel krijg. Er is keuze uit een heleboel kleuren, dus voor ieder wat wils. Roze wollen kussenhoes van Ole & Mali.

 

De vaas als woonaccessoire

Elk huis heeft er meerdere nodig. Als je jarig of geslaagd bent, of gewoon iets te vieren hebt, dan krijg je bloemen. Die bloemen moeten natuurlijk wel in een vaas staan. Bloemen maken elke kamer vrolijker, dat is een feit. Maar de vaas waar bloemen in staan, is ook erg belangrijk. Zo zijn er simpele vazen waardoor de aandacht meer naar de bloemen gaan. Maar er zijn ook vazen die van zichzelf al een kunstwerk zijn. Die vazen hebben geen bloemen nodig om te stralen.

 

                                                           Woonaccessoires - gekleurde vazen met bloemen van Menu.

 

Nooit vergeten water te geven

 

 Water Balance vaas.

Mensen hebben over het algemeen graag bloemen in huis, maar het blijft voor velen ook erg lastig om de bloemen en planten in huis op tijd water te geven. Designer Risako Matsumoto lost met Water Balance dat probleem op. Water Balance is een hele speciale, maar erg handige vaas. Water Balance is namelijk een vaas die aangeeft wanneer je de bloemen water moet geven.

 Water Balance vaas.

Deze vaas heeft het effect van een weegschaal. De vaas is een wand systeem dat aangeeft wanneer jouw bloemen bijna geen water meer hebben, doordat de balancerende plank van essenhout dan uit evenwicht raakt. In de houten plank vind je aan de ene kant een bloemenvaas en aan de andere kant een gewicht, waardoor de plank in evenwicht blijft. Zodra het water in de vaas laag komt te staan, gaat de plank aan de zijde van het gewicht naar beneden. De plank raakt dus uit evenwicht. Zo vergeet je nooit je bloemen water te geven. Dankzij deze vaas kun je minimaal een aantal dagen langer genieten van je bloemen.

Water Balance vaas.    

Stelton Tangle vaas

Houd je van een niet al te opvallende, maar toch decoratieve vaas? Dan is deze Stelton Tangle vaas iets voor jou. Deze vaas is een waar kunstobject en dat iedere woonkamer laat stralen. De buitenkant is bekleed met stijlvol gevormd rvs in de glanzende kleur koper, dat maakt deze vaas nét iets meer dan een gewone glazen vaas. De decoratieve koperen band is eventueel ook afneembaar. Deze vaas is prachtig te gebruiken om bloemen in te zetten. Maar met een waxinelichtje erin komt deze vaas ook prima tot zijn recht en creëert de vaas een warme stemming. Stelton Tangle vaas via voor-thuis.nl.

Het stijlvolle patroon van de koperen band zorgt voor een dynamisch aanzicht vanuit elke hoek. De vaas is ontworpen door Hanne Dalsgaard en Christina Halskov. Hun stijl kenmerkt zich door een functioneel design met een leuke draai eraan, zoals aan deze vaas terug te zien is in de koperen band.

 

Stelton Tangle vaas via voor-thuis.nl.

 

 

Vaas als Scandinavisch design 

De 'Hexa' vaas komt uit de nieuwe collectie van House Doctor en heeft een Scandinavisch design. Vaas 'Hexa goud' heeft een onderkant met een en een glanzende brons/goudkleurige rand. De vaas is gemaakt van klei dat daarna geglazuurd is. Deze decoratieve vaas is een ware blikvanger in jouw interieur. 

Deze vaas is verkrijgbaar in twee maten en in de kleuren goud en grijs. 

De afmetingen zijn:

Ø 12cm (bovenkant 8cm) x 32cm hoog.

Ø 12cm (bovenkant 8cm) x 22cm hoog

 

 

 

Hexa vaas van House Doctor.

Woonaccessoire: kandelaar

Een kandelaar is een houder voor één of meer kaarsen, gebruikt voor verlichting, rituelen of gewoon ter decoratie. Kandelaars kunnen een geweldige sfeer geven in jouw woonkamer.

Vroeger waren kandelaars noodzakelijk om licht te creëren in een huis. Tegenwoordig dienen ze meer ter decoratie. Doordat er zo veel soorten zijn, is er voor elk interieur een geschikte kandelaar.

 


                   Kandelaars, woonaccessoires. Bron: HK living.

 

Eva Solo kandelaar

De producten van Eva Solo zijn ontworpen om te worden gebruikt. Functionaliteit, hoge kwaliteit en design zijn verenigd in perfecte harmonie. Eva Solo-producten maken jouw omgeving mooier en je leven makkelijker. Mooi en puur genieten dus!

Deze stijlvolle kandelaar van Eva Solo is gemaakt van roestvrij staal en is verkrijgbaar om drie of vier kaarsen in te zetten.

 Eva Solo kandelaar.

 

Menu Tango kandelaar

Deze bijzondere dubbele kandelaar van Menu is geïnspireerd door de dans en bewegingen van de tango, vandaar ook de naam van de kandelaar. Het lijkt net alsof de twee kandelaars zijn samengesmolten in een innige dans. Dit unieke ontwerp is een stijlvolle sfeermaker, bijvoorbeeld tijdens een gezellig diner.

Menu Tango kandelaar via voor-thuis.nl.

De kandelaars zijn gemaakt van metaal en in vele kleuren leverbaar. De hoogte van de kandelaar is 32 cm, maar hij is ook leverbaar in een XXL-uitvoering met een hoogte van 65 cm. De kandelaars zijn geschikt voor kaarsen met een diameter van 2 cm.

Menu Tango kandelaar via bestelkado.nl.

Tip van de redactie: meer woonaccessoires zien? Kijk ook eens bij Sweetlivingshop.

Meer weten over meubels? Lees dan ook de volgende artikelen:

Lekker lang natafelen

Stoelen voor bij de eettafel

Stoel: fauteuil, design of leer

Banken in alle soorten en maten

Tips voor het zoeken naar een bank

Meubels stofferen: je stoel in een nieuw jasje

Geef je interieur een oppepper met design meubels

Je meubels een nieuwe look geven? Hier vind je tips!

Opgeruimd staat netjes: kasten in alle soorten en maten

Tv-meubel: ruim al je apparatuur, snoeren en afstandsbedieningen op

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties