Foto: 2017-09/homingxl-bankstel-bank.jpg

Tips voor het zoeken naar een bank

Om het zoeken naar de perfecte bank te vereenvoudigen is het handig een lijstje te maken met eisen waaraan het bankstel volgens jou aan moet voldoen.

Guido van Loon

Een aantal tips op een rijtje die je kunnen helpen met het zoeken naar een bank.

- Kies altijd voor een bank die lekker zit! Het zitcomfort is het meest belangrijke element van jouw bank omdat deze zo goed als dagelijks in gebruik gaat worden genomen. Probeer de bank in de winkel uit met verschillende zitvormen; ga rechtop zitten maar ook onderuitgezakt en misschien kun je ook even gaan liggen. Ga niet op zoek naar een nieuwe bank wanneer je moe bent, want dan zitten alle banken namelijk lekker.

- De vormgeving van jouw bank en de aantal zitplaatsen zijn kenmerken waar je absoluut even bij stil moet staan. De nieuwe bank dient behalve bij de stijl van het interieur ook bij de afmetingen van de ruimte passen. Een enorme hoekbank kan prachtig zijn, maar wanneer er eigenlijk geen ruimte voor is, blijkt het niet echt praktisch.

- Een andere eigenschap waarmee rekening gehouden kan worden is de mogelijkheid tot reinigen van jouw nieuwe bank. Vooral wanneer kleine kinderen of huisdieren tot jouw gezin behoren, is het van belang dat de bank gemakkelijk schoon te maken is. Zo kunnen de kinderen lekker knoeien met limonade of chocolade en de haren van jouw huisdieren zijn geen grote last meer.

- Bankstellen zijn er in alle soorten en maten, maar ook de kosten voor een nieuwe bank kunnen enorm uiteen lopen. Kijk naar je budget en kies van daaruit naar welke meubelwinkel je wilt gaan. Online meubelen kopen wint ook steeds meer aan populariteit. Indien je budget niet oneindig is, kun je ervoor kiezen een bank te kopen uit een restpartij. Dit zijn banken van een vorig seizoen en zijn over het algemeen zeer gunstig geprijsd.

- Niet geheel onbelangrijk is de levertijd van je nieuwe bank. Vooral wanneer je op korte termijn een bank nodig hebt, kan dit nog weleens een probleem vormen, het kan namelijk soms enige tijd duren voordat de bank thuis wordt afgeleverd.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties