Foto: hoekbank-design-meubels

Geef je interieur een oppepper met designmeubels

Designmeubels kunnen een interieur een behoorlijke oppepper geven. Er zijn altijd designmeubels die een mooie aanvulling op je interieur kunnen vormen.

Guido van Loon

Beeld: Montis

Als je hebt besloten om je woning een moderne en hippe uitstraling te geven, dan kun je plannen gaan maken. Uiteraard kun je op het internet en door het lezen van trendy bladen leuke ideeën opdoen, maar het beste is toch echt om woonboulevards af te gaan en ook daadwerkelijk de meubels te voelen en complete inrichtingen te zien.

Grote verscheidenheid designmeubels

Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan is het zaak dat de designmeubels goed tot hun recht komen op de plaats waar ze komen te staan. Dit kun je doen door de betreffende vertrekken te gaan schilderen of behangen met de juiste kleuren en motieven. Tevens maak je de aankleding compleet als je ook voor designverlichting en accessoires gaat. Dankzij de grote verscheidenheid in kleuren en vormen die designmeubels hebben, is er voor elk interieur wel een passend designmeubel.

Waar moet ik op letten met designmeubels?

Er zijn meerdere zaken waar je op moet letten met designmeubels. De hoofdzaak van designmeubels is over het algemeen de vorm, kleur en uitstraling. Niet bij alle ontwerpers van designmeubels wordt rekening gehouden met de praktische kanten van de meubels. Zaken als: zijn ze gemakkelijk schoon te maken? Kunnen ze tegen een stootje en zitten of liggen ze lekker en gezond? Na een avond voor de tv last van je rug krijgen, vindt niemand prettig. Besteed hier dus veel aandacht aan en informeer hiernaar bij de specialist.

Designmeubels: designstoelen

Steeds meer mensen willen designstoelen. Bij een meubelwinkel vind je diverse 'gewone' stoelen, maar als je echt de show wilt stelen, dan kun je voor een design stoel gaan.

Er worden steeds meer design stoelen ontworpen en de ontwerpers worden steeds origineler en innovatiever. Ook de techniek gaat mee in de stoelen. Designers van stoelen houden er veelal rekening mee of een stoel ook praktisch is, behalve dat ze erg op het uiterlijk letten. Dit is natuurlijk een ander verhaal als de designer ontwerpt voor een kunstgalerie. Voor 'gewone' ontwerpen wordt gekeken naar comfort, hoogte en materiaal. Je wilt immers thuis lekker in jouw eigen design stoelen kunnen zitten.

Wat voor soort designstoelen zijn er?

Als je op zoek gaat naar een designstoel, is het allereerst belangrijk om een lijstje te maken waar de stoel aan moet voldoen. Behalve dat je graag een stoel wilt die bij jouw inrichting past, is comfort ook een groot deel van het plaatje. Zoek je bijvoorbeeld design eetkamerstoelen? Dan wil je natuurlijk ook dat je er een aantal uren lekker op kan zitten als je aan het eten en natafelen bent. Designstoelen voor in de woonkamer moeten lekker zitten, bij je inrichting passen, niet te hoog zijn (dit misstaat bij een bank) en de juiste kleuren en materialen hebben. Wil je een relaxstoel met voetenbankje of juist een gemakkelijke stoel waarin je goed rechtop zit? Designstoelen zijn er in meerdere kleuren en materialen. Tip: let goed op de pootjes! Deze bepalen voor een groot gedeelte welke uitstraling een stoel heeft en het is het mooist als dit (gedeeltelijk) overeenkomt met je andere meubelen.

Designmeubels: designbank

Doordat een designbank altijd ontworpen is door een ontwerper, krijgt deze een unieke uitstraling. Door het gebruiken van hoogwaardige middelen (zoals bijzonder leer, bijzondere stoffen en een goede binnenkant) stijgt de waarde van de banken. Tegenwoordig is een designbank vaak strak vormgegeven en in één kleur. Een trend van deze tijd is een vintage look. Het verschil tussen echt vintage en een vintage look is erg simpel: vintage is oud, een vintage look is nieuw, maar oogt oud.

Kopen van een designbank

Als je een designbank wilt gaan kopen, is het belangrijk om je goed te oriënteren. Welke designer trekt je aan en wat vind je belangrijk? Past de bank in jouw interieur, zit de bank lekker en is de bank van de juiste hoogte? Let goed op de stijl van de ontwerper en de kwaliteit: probeer te voorkomen dat je een bankstel kiest dat voldoet aan een trend, kies een bank die modern is. Zo raak je er minder snel op uitgekeken. De meeste designbanken zijn tegenwoordig ook als hoekbanken verkrijgbaar. Meer inspirerende voorbeelden hiervan vind je bij HACO Wonen & Slapen.

Designtafel

Een designtafel is een tafel die uniek is en enigszins afwijkt qua kleur of model van reguliere tafels. De meerderheid denkt dat designtafels een opvallende vorm en bijzondere kleuren hebben. Uiteraard zijn er veel design tafels die erg afwijken van het normale, maar je hebt ook de mogelijkheid om de mooiste design tafels van prachtige houtsoorten en een degelijke uitstraling aan te schaffen.

Designfauteuil

In een interieur een designfauteuil plaatsen is niet altijd even gemakkelijk. Omdat elk interieur uniek is en je de perfecte aanvulling zoekt, kan het zijn dat je lang moet zoeken naar de perfecte design fauteuil.

Er zijn fauteuils met een bijzondere vormgeving, waar zitcomfort niet op de eerste plaats staat. Een fauteuil met een felle kleur of met een aparte print zal waanzinnig staan in jouw woonkamer. Uiteraard zijn er ook vele design fauteuils die hier tussenin zitten. Stoelen die erg mooi staan en waar je rustig de hele avond in kan zitten. Hou in elk geval rekening met comfort en gemak. Materialen als leer zijn praktischer, maar dit vindt niet iedereen even mooi voor zijn of haar designfauteuils. Laat alle informatie die je krijgt bij een verkooppunt goed op je inwerken en beslis niet impulsief. Een designfauteuil is niet goedkoop en komt in je woonkamer te staan. Het is dus prettig als je zeker bent van je koop.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties