Stoel: fauteuil, design of leer

Stoelen zijn comfortabel en mooi. Zak na een lange dag heerlijk weg in een loveseat, fauteuil, design of leren stoel! Bekijk hier voorbeelden.

Guido van Loon 20 Juni 2018

Stoel: loveseat

Dit meubel lijkt net een kleine bank of een grote fauteuil. Een loveseat is geschikt om heerlijk met zijn tweeën in te zitten. Warm, knus en beschermend; dat zijn de kernbegrippen van een loveseat. Houd je ervan om met z'n tweetjes dicht naast elkaar te zitten? Een loveseat biedt dan uitkomst!

Foto: Per Gunnarsson.

Een loveseat is vaak in verschillende stijlen leverbaar; van romantisch tot strak en van landelijk tot klassiek. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Kortom: diverse mogelijkheden die jouw interieur compleet maken.

Bron: Figstores.

Tips over het kopen van een loveseat

– Test het zitcomfort van een loveseat minstens een half uur uit voor je tot een keuze overgaat;
– Als je kinderen en/of huisdieren hebt, kun je het beste voor sterke materialen kiezen die gemakkelijk te reinigen zijn;
– Kies bij een vrij donkere kamer voor een frisse en heldere kleur;
– Als er wordt gerookt, ga dan na of de gebruikte materialen vuurbestendig zijn. Dat is veiliger en helpt brand te voorkomen.

Loveseat van 'De Bedenkers'.

Stoel: leunstoel

Een leunstoel is meestal een comfortabele stoel met een licht gekantelde rugleuning. Ook de zitting is vaak dieper en lager bij de grond dan bij een gewone eetkamerstoel. Een leunstoel heeft meestal armleuningen. Een ander woord voor leunstoel is armstoel, omdat de leunstoelen soms brede armleuningen hebben. Leunstoel is echter een benaming die alles zegt: wil je een stoel om in te ontspannen, te luieren en lekker te zitten? Leun dan achterover in een leunstoel!

Leunstoel, bron: Bot Meubelen.

Op een leunstoel kun je heerlijk comfortabel zitten, maar heeft geen specifieke functie in huis. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat de leunstoel in elke ruimte een aanwinst is. Daarbij mag een leunstoel zeker opvallen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat leunstoelen bestaan in allerlei soorten, maten, maar ook kleuren en designs. Of je de leunstoel nu in de slaapkamer hebt staan of in de woonkamer, door een apart design haal je een echte eyecatcher in huis.

Leunstoel, bron: Wiecherswonen.

Stoel: designstoel

Wie van ontspanning en relaxen houdt, komt niks tekort in een designstoel. Een designstoel is tegenwoordig in allerlei denkbare vormen, maten, kleuren en stijlen verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor hele felle kleuren of juist wat natuurlijke tinten. De stoelen kunnen gemaakt worden van leer, hout, stof, of een combinatie van materialen. Wat jouw smaak of stijl ook is, voor elk interieur is er wel een bijpassende designstoel te vinden.

Designstoel, bron: Maison du Monde.

Stoel: fauteuil

Het woord fauteuil is afkomstig uit het Frans en is in de Nederlandse taal verschenen in de 18e eeuw. Het refereert naar een comfortabele, brede en diepe stoel met een zachte rugleuning. Wil je echt lekker zitten, dan is een fauteuil de juiste keuze. Hieronder laten we een aantal inspirerende voorbeelde zien.

Fauteuil, bron: Bocx Interiors.

Fauteuils komen voor in een zeer grote verscheidenheid aan vormen, maten en materialen. Meestal is een fauteuil bekleed met leer of stof. Maar fauteuils van kunststof of opblaasfauteuils zijn ook verkrijgbaar.

Fauteuil, bron: Woontrendz.

Meer voorbeelden zien? Kijk op Debommelmeubelen.nl.

Anderen bekeken ook

2 versies: stoel en bank

De Benelux Expo stoelen worden gratis verzonden binnen de Benelux er staat 3 jaar garantie op. PRIJS: 399 EURO HOOGWAARDIGE KWALITEIT IN MATERIAAL EN DESIGN Deze met onze streek geassocieerde stoel, de Benelux Expo, biedt hoogwaardige kwaliteit en comfort, voor wie in een luxe design fauteuil wilt zitten. Hij is bekleed met hoogwaardig runderleder, de dikste kwaliteit. Het leder op de stoel is bijzonder strak in model gespannen - iets dat de klanten van dit bedrijf (Design Stoelen en Fauteuils) van haar stoel waarderen boven dat van andere winkels. Het frame is verchroomd tot spiegelkwaliteit. < Bekijk de hele fotocollectie OOK VERKRIJGBAAR ALS TWEEZITSBANK (ZIE LAATSTE FOTO'S) - PRIJS: 750 EURO

Design Stoelen en Fauteuils.nl