Je woonkamer opfleuren, enkele tips!

Nu de nieuwe lockdown begonnen is, zitten veel mensen weer volledig aan het eigen huis gekluisterd.

Guido van Loon 18 December 2020

Als er maar genoeg tijd in dezelfde woonvertrekken wordt doorgebracht, snakt men vanzelf naar verandering! Een kamer waar ontzettend veel tijd wordt doorgebracht tijdens de lockdown is de woonkamer. Doordat men tegenwoordig zo veel tijd in de woonkamer doorbrengt, is de vraag naar woonkamer accessoires groter dan ooit. Het voordeel van de woonkamer is dat je hier gemakkelijk een nieuwe look and feel aan kunt geven met enkele kleine aanpassingen. De woonkamer is bij uitstek een plek waar de toevoeging van enkele accentuerende accessoires al een wereld van verschil kunnen maken! In deze blog geven we je een aantal tips om je woonkamer op te fleuren.

Nieuwe gordijnen

De gordijnen zijn in de meeste woonkamers de enige aankleding die de volledige verticale lengte van de woonkamer bestrijken. Doordat de gordijnen de volledige verticale lengte van het woonvertrek bestrijken zijn ze van enorme invloed op de uitstraling van de woonkamer. Als je de woonkamer een volledig nieuwe uitstraling wilt geven, dan is het vervangen van de gordijnen zeker een aanrader! Als je hier niet veel geld aan kwijt wilt zijn, kun je bijvoorbeeld eens met je vrienden communiceren wat betreft gordijnen. Misschien is je buurman ook wel op zoek naar een nieuwe uitstraling en kunnen jullie zo van gordijnen wisselen! Zo hebben jullie beiden een nieuwe look and feel in de woonkamer zonder hier geld aan kwijt te zijn.

Lampen

Doordat lampen een lichtbron zijn, zijn deze van grote invloed op de focus van de woonkamer. Een lamp die op een hoek in de woonkamer gericht staat, zal de focus van jezelf en bezoekers naar deze hoek van de kamer trekken. Je kunt de lampen naar je eigen voordeel gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld moderne hanglampen om specifieke punten in het woonvertrek te accentueren! De hanglampen zijn niet alleen bedoeld om bepaalde punten te accentueren maar zijn daarnaast ook een mooie toevoeging aan het interieur! Als je op zoek bent naar diverse hanglampen, bezoek dan eens de webshop van Dutch Home Label!

Reacties