Foto: hanglamp-trends

Dit zijn de 5 meest trendy lampen van dit moment

Je hebt wat te kiezen als je een nieuwe lamp voor je woonkamer wilt. Wil je een hanglamp of plafondlamp? Ontdek deze 5 trendy lampen en maak de beste keuze.

Guido van Loon

Welke lamp past bij jou?

De juiste verlichting is een erg belangrijk item in je interieur. De keuze voor de ene lamp of de andere maakt het geheel helemaal af. Het is dan ook niet zo te zeggen welke lamp of type verlichting het beste bij jou past. Dit ligt helemaal aan de ruimte waar je de lamp wilt hebben maar natuurlijk boven alles jouw eigen smaak. Het kan dan ook helemaal geen kwaad om je te verdiepen in de verschillende soorten lampen, zodat je precies weet wat er op de markt is. Wij laten je in dit artikel dé vijf lampen van dit moment zien; van ovale hanglampen tot glazen varianten.

1. Glazen lamp

Een lamp van glas is helemaal hot. En dat is niet zomaar! Een glazen lamp zorgt voor prachtige weerkaatsingen en een mooie glans. Zo creëer je een fijne, bijzondere sfeer in je interieur. Glazen lampen zien we niet alleen in een heldere variant maar ook in gekleurd glas.

2. Ovale hanglamp

Met een ovale hanglamp ben je voorzien van een stijlvolle, tikkeltje vintage lamp. Deze hippe jongen hangt bijvoorbeeld mooi boven je eethoek of bank. Je hebt hierbij de keuze uit vele materialen, erg mooi is bijvoorbeeld de keuze met een natuurlijk materiaal.

--> Op zoek naar leuke voorbeelden? Wat dacht je van deze lampen van LampTwist?

3. Bollamp

Met zijn ronde vorm zorgt de bollamp voor een leuk, speels effect. En hierbij geldt: hoe meer bollen hoe beter! In combinatie met het juiste materiaal heb je een lamp van nu of juist een toffe retro variant.

4. Messing

Het zal je niet ontgaan zijn: messing heeft een enorme vlucht genomen als trendmateriaal! En zeker bij een lamp zorgt dat voor mooie exemplaren. Een blijvertje denken wij.

5. Fluweel

Fluweel is een materiaal dat waar men dankbaar gebruik van maakt in hedendaagse interieurs. Helemaal niet gek dus dat we dit dus ook bij lampen steeds vaker terugzien. En hiervoor geldt: hoe meer franje hoe beter!

Lichtplan

Heb je je favoriete lampen gekozen? Dan is het zaak te bepalen hoe ze het mooiste tot hun recht komen in jouw ruimte. Dat doe je met een lichtplan. Hiermee krijg je een goed beeld welke uitwerking jouw ideeën hebben op je interieur. Belangrijk hierbij is goed na te denken over hoe je de ruimte gebruikt. Gebruik je de ruimte voor slapen, koken, relaxen, werken, douchen of badderen, televisie kijken, of lezen? Welke sfeer moet de ruimte uitstralen? Wie gaat van deze ruimte gebruik maken? Waar wil je wat doen? Welk licht heb je daarbij nodig? Deze basisvragen zullen je al een eind op weg helpen!

Reacties