Foto: 2017-11/Urban map Fifth Gallery.jpeg

High end design van Hollandse bodem

Lancering nieuw lifestyle merk bij X BANK Amsterdam

Zaterdag 18 november lanceren Julius en Floris Welman, broers én compagnons, hun premium merk Fifth Gallery in X BANK door middel van hun eerste product: de Urban Map – een ode aan Amsterdam.

Urban Map

De Urban Map is een houten kaart van Amsterdam. Het is 112 x 82 centimeter groot en gemaakt van hoogwaardig exotisch walnotenhout op glas.

Exclusief

De Urban Map is ontwikkeld als ode aan de stad Amsterdam. Om ervoor te zorgen dat de Urban Map een unieke ode aan de stad blijft, wordt een beperkte oplage van 250 stuks gemaakt.

Na Amsterdam zullen andere steden volgen en speciale edities kunnen op verzoek worden gemaakt. De prijs van een Urban Map is € 2.190,-, inclusief verzending binnen Europa.

Verkoopkanalen

X BANK is de concept store voor kunst, mode en design van Nederlandse kunstenaars en onderdeel van het luxueuze hotel W Amsterdam. Dé ideale plek om de Urban Map te lanceren. De Urban Map zal vier maanden tentoongesteld worden in de X BANK en vanuit daar ook verkocht worden. Naast X BANK, is de kaart te koop via de website van Fifth Gallery zelf en zal de Urban Map vanaf half november ook terug te vinden zijn in de collectie van het online Crowdyhouse. De website van Fifth Gallery, www.fifthgallery.com gaat live in week 46.

Ontstaan Fifth Gallery

Na hun studies in Amsterdam en hun vertrek uit deze stad, realiseerden Julius en Floris dat ze verliefd waren geworden op de hoofdstad; de diversiteit, authenticiteit en schoonheid ervan zorgden ervoor dat de broers op het idee kwamen om ‘hun’ Amsterdam een ode te brengen. Met Julius afgestudeerd als meubelmaker aan het HMC Amsterdam, kreeg dat idee al gauw vervolg in de vorm van de eerste schetsen van the Urban Map. Na een aantal maanden van ontwerpen en het vinden van de juiste materialen, ontstond deze luxe houten stadskaart van Amsterdam. Kunst voor iedereen die Amsterdam net zo kan waarderen als Julius en Floris zelf.

Hun samenwerking bij dit product leidde tot het oprichten van het merk Fifth Gallery. Zowel Julius als Floris hebben een passie voor innovatieve, high end design. In Fifth Gallery is het beste van beide broers samengesmolten. Hun missie is het mooier maken van de leefomgeving door het creëren van authentieke, hoogwaardige en unieke producten.

Reacties