Nest ThermostatE

Alles aan de Nest Thermostat E is eenvoudig. Hij is gebruiksvriendelijk, want je hoeft niets te programmeren. Je kunt met de Nest-app overal de verwarming hoger of lager zetten. Zo bespaar je eenvoudig energie. En hij is gemakkelijk zelf te installeren. Lees meer voor een uitgebreide review over dit product.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Peter! Ik woon in Heemskerk en heb enkele weken de Nest Thermostat E getest. Ik deel graag met mijn mening over dit product.

Goed verpakt

De verpakking van de Nest Thermostat E ziet er erg goed uit. Er wordt geen plastic gebruikt, dus dat maakt de verpakking ook direct duurzaam. In de verpakking zit een thermostaat en een heatlink. Beide zien ze er kwalitatief goed en stevig uit. Allemaal heel netjes dus!

Goed geholpen

De installatie ging wat moeizaam, maar dat kwam grotendeels doordat ik mij niet goed had ingelezen. Ik heb geen handleiding gebruikt, maar de bijhorende app gevolgd. Hier wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen om de installatie te laten slagen. Dit was heel duidelijk en binnen een paar minuten had ik de heatlink opgehangen. Achteraf heb ik de draden van de heatlink verkeerd aangesloten. Hierdoor was de thermostaat niet modulerend. Ik dacht echter dat er iets mis was met de thermostaat en heb de klantenservice gebeld. Hier werd ik heel netjes geholpen! Zij kwamen tot de conclusie datd de thermostaat kapot was en hebben mij direct een nieuwe opgestuurd. De service was dus echt top. Ik heb de heatlink er toen vanaf gehaald en kwam erachter dat de bedradiging niet goed zat. Dit heb ik opgelost, waardoor de thermostaat wel weer modulerend werkte. Ik heb de nieuwe verpakking (die de klantenservice had opgestuurd) gratis teruggestuurd en verder dus niet gebruikt. Door mijn fouten ging de installatie dus niet makkelijk. Maar als ik deze fouten niet had gemaakt en mijzelf goed had ingelezen, had alles het binnen een paar minuten gedaan. Daarom heb ik het gebruiksgemak een hoog cijfer gegeven.

Perfect in mijn interieur

Het design van het product vind ik strak en minimalistisch. De thermostaat past perfect in mijn interieur. Je zet hem neer en kan aan de knop draaien als je de verwarming hoger of lager wilt hebben. Dit heb ik zelf niet gedaan, gezien ik alles via de app regel. De app werkt over het algemeen goed. Er zijn alleen wel een paar dingen waar ik tegenaan ben gelopen. Als eerste is dat het schema. In de app kun je een schema opstellen waarin je aangeeft wanneer de thermostaat het huis verwarmt. Dit ging prima, totdat ik erachter kwam dat er soms blokken uit het schema verdwijnen. Geen idee hoe dit kan of hoe ik dit kan oplossen. Ik heb het idee dat dat een bug is in het systeem van de app. Wat ik verder een groot nadeel vind, is dat de ketel minimaal 1 uur moet branden. Met mijn vorige thermostaat stelde ik in dat hij 15 minuten stookte in de ochtend, en zodra ik het huis verliet hij ook meteen uitging. Met de Nest Thermostat werkt het helaas anders. Ik heb opnieuw de klantenservice gebeld en zij geven aan dat het niet rendabel is om korter te stoken dan 1 uur. Ik begrijp dit niet helemaal, gezien het met mijn vorige thermostaat geen probleem was. Ik weet niet of hij hierdoor meer kosten maakt, maar die kans bestaat wel. Ik zet hem dan nu vaak handmatig uit als ik de deur uitga. In de app zie ik hoe warm het is thuis. Ik kan via de app instellen wanneer de ketel moet beginnen met stoken. Dit is onwijs handig! Zo is mijn gezin om 18:30 uur thuis en zorgt de thermostaat ervoor dat het rond die tijd 20 graden is thuis. Hij rekent zelf uit hoelang hij nodig heeft om te stoken. Hij voelt zo ook bijvoorbeeld aan als het heel koud is buiten. Dan regelt hij zelf dat hij eerder begint met stoken dan hij normaal doet. Je kunt hem ook verbinden met Google Home, dit werkt erg goed. Je kunt Google eenvoudig vragen of hij bijvoorbeeld de woonkamer op een bepaalde temperatuur zet.

Prijs

0

Conclusie

Ik vind het design van de thermostaat mooi en strak. Ik vind het alleen wel echt een nadeel dat hij minimaal 1 uur nodig heeft om te stoken. Daarnaast heb je niet één maar twee devices. Dat vind ik niet heel praktisch. Het liefst had ik de heatlink en thermostaat in 1 device gehad. Maar als ik verder naar mijn ervaring kijk, raad ik de thermostaat wel aan.

Reacties