Tado Slimme Aircobediening

tado° werkt met de airconditioners en warmtepompen van de meeste merken. Bovendien kan het de meeste functies van je airconditioner overnemen. Voorwaarde is dat je airconditioner een afstandsbediening met schermpje heeft en dat deze de huidige instellingen weergeeft.

Getest door:

Even voorstellen...

Mijn naam is Marc en vindt gadget altijd erg leuk. Ik heb twee mobiele airco in huis en ben vaak de afstandsbediening kwijt omdat ik ze na een jaar weer gebruik.

Functies

Ik hoopte dat mijn airco's zouden connecteren met deze afstandsbediening van Tado want dan had ik een plek waar ik beide mee kon bedienen. De installatie was in eerste instantie niet al te makkelijk maar dat was meer om dat ik gewoon begon zonder de instructies te lezen. Hij moest voor mij de Airco's kunnen bedienen Aan en uit, bij een bepaalde temperatuur stoppen of aangaan,het mooiste zou zijn dmv een schema.

Gebruiksgemak

Als je eenmaal weet hoe je door het menu gaat is de installatie eigenlijk heel simpel. Het enigste wat ik jammer vindt dat hij met een snoertje in het stroom moet dus als je hem ophangt zie je een snoer. Maar daar hebben ze ook een houder voor en kan je hem op een kast tafeltje of vensterbank zetten. Ik vindt de functie voor een slim schema erg mooi Let wel hiervoor heb je een abonnement nodig, want het is een functie van auto assist. Nu schaf je dit aan voor je hele account dus als je meerdere producten van Tado hebt hoef je dit maar een keer te doen. Ik heb hem gebruikt met Google home en dat ging zeer eenvoudig. Maar dan heb je alleen wat basis zaken zoals: Aan,uit en je ziet de temperatuur

Installatiegemak

De tado werkt alleen met airco-installaties die via infrarood bediend kunnen worden en zijn voorzien van een afstandsbediening met een display waarop de huidige instellingen zichtbaar zijn. dus een van mijn mobiele airco's viel af maar we hebben hem wel ook bij een vriend geprobeerd met een andere airco en dat ging ook prima. Je moet wel eerst de Tado-app installeren . In de app kies je het apparaat wat je wilt toevoegen en je scant de QR code op de achterkant van het apparaat. Nu loop je een aantal stappen door maar dat gaat heel simpel. Om te controleren of alles werkt dien je in de laatste stappen de afstandsbediening van je airco te richten op de tado. Vervolgens kies je de verschillende functies die beschikbaar zijn op je airco, bijvoorbeeld verwarmen, ventileren, ontvochtigen, etc. Je bent wat beperkt waar je hem plaats want hij moet wel in een zichtlijn met je airco zijn. Wat fijn is dat ik van buiten het huis nu de airco alvast kan aanzetten. Of als de kinderen hem heel koud zetten op zolder ik vanaf kantoor het weer kan aanpassen

Conclusie

Ik had de hoop dat hij meerdere airco zou kunnen bedienen maar omdat ze in zicht moeten zijn van de airco ging dat niet op. We hebben er nu een in de woonkamer en een op zolder (thuiswerk plek) en die staan dan wel beide in de app. Dus ik kan ze nu wel beide bedienen met met telefoon. En als ik me telefoon ben vergeten dat kan ik op de thermostaat zelf de temperatuur regelen. De installatie was simpel maar jammer dat het niet werkt op een batterij dat ziet er aan de muur wat leuker uit.

Reacties