Foto: Industriele-lamp-1

De industriële woonstijl in huis halen

Het is en blijft een van de populairste woonstijlen: de industriële stijl

En ook wij durven met een gerust hart toe te geven dat dit een van onze meest favoriete stijlen is. Strak, minimalistisch en smaakvol: looks die een waardevolle toevoeging aan het interieur zijn. Hoe je die industriële woonstijl in huis haalt? Dat lichten we verder toe in deze blog.

De lamp in stijl

Waar we al snel aan denken als het gaat om de industriële stijl? Dat is toch wel de lamp! Een van de meest karakteristieke items in deze stijl, zoals ook wel wordt genoemd. De vintage lamp, uit oude fabrieken of andere vroegere werkplekken, is natuurlijk het bekendste gezicht op dit gebied. En nog altijd zien we deze vaak terug in het interieur. Dat vintage randje is er vaak echter wel vanaf. Tegenwoordig kun je ook de mooiste nieuwe varianten vinden, geïnspireerd op deze unieke vintage look. Denk bijvoorbeeld aan een industriële lamp van Lampenzo. Met de herkenbare ronde kap, en het typische metalen materiaal. Prachtig aan de muur of het plafond!

De robuuste wand

Wil je een groots gebaar in huis halen, dat de industriële woonstijl representeert? Dan is de robuuste wand toch wel het beste voorbeeld. Het vergt natuurlijk een verbouwing – maar je krijgt er ook zeker iets voor terug. De wand wordt zo namelijk dé eyecatcher in je woning.

De robuuste muur kun je op verschillende manieren invullen. Denk bijvoorbeeld aan de bakstenen muur: alsof je een beetje van buiten naar binnen toehaalt. Maar ook de gestucte muur met bewuste schadeplekken zien we vaak genoeg terug. Daarbij kun je meer invloed uitoefenen op de gewenste kleur: of het nu basic wit is of juist bijvoorbeeld diepblauw. Let er in ieder geval op dat je de verweerde slijtageplekken goed tot recht laat komen.

De kluis als kast

Net als de lamp is ook de kluis als kast een typisch voorbeeld van een geliefd industrieel accessoire. We hebben het hier over de ouderwetse schoolkluis. Van metaal – wat ‘m qua materiaal helemaal passend maakt bij de industriële look. Wat je in deze kast kwijt kunt? Denk bijvoorbeeld aan boeken! Zo staat de kast prachtig in de woonkamer – als een waar pronkstuk. Maar ook in de slaapkamer komt de kluis als kast van pas. Je hangt er eenvoudig je kledingstukken in op! En zo geef je de slaapkamer op eenvoudige wijze een industriële tint.

Hout mag niet ontbreken

Waar we eerder metaal noemden, is ook hout een materiaal dat goed past bij de industriële woonstijl in huis. En dan hebben we het wel over hout met een specifieke look: donkerkleurig, en het liefst vol van grove afwerkingen. Gladgeschuurd of gelakt hoeft dus niet! Lekker makkelijk, ook nog eens.

Het robuuste hout kun je op allerlei plekken terug laten komen. De tafel vormt hierbij natuurlijk een belangrijk uitgangspunt. Van de eettafel tot de bijzettafel, van het bureau tot de salontafel: je geeft ze met gemak een industriële look. Maar er valt ook te denken aan de stoelen in de kamer – vaak ook van hout. Of wat dacht je van de plankjes aan de muur? Plekken genoeg, dus.

Ga voor industrieel in huis

Uit deze blog is inmiddels wel gebleken dat er een heleboel manieren zijn om de industriële woonstijl in huis te halen. Pak dus helemaal uit op de manier die jij wenst. Van kleine accessoires tot grootse verbouwingen.

Reacties