Foto: collage sfeerbeeld

5 verschillende woonstijlen en de perfecte hanglampen daarvoor

Handige tips die je helpen bij de zoektocht naar fantastische verlichting voor bij je thuis.

Sandra van Koningshoven

Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Anders zou elk interieur er hetzelfde uitzien. Saai! Persoonlijk vind ik het heerlijk om bij andere mensen te zien hoe hun huis is ingericht. En al heb ik zelf een zeer uitgesproken smaak – ik hou van basic – toch kan ik echt genieten van de woonstijl en ideeën van anderen.

Ideetjes pikken mag!

En soms pik ik ook wel eens een leuk ideetje van iemand anders hoor. Zo zag ik laatst bij vrienden de perfecte hanglamp: een grote retro lamp in mijn lievelingskleur lichtblauw. Alsof ie voor mij was gemaakt! Ik heb hem de volgende dag gelijk besteld. Deze lamp gaat me nooit vervelen, dat weet ik zeker! Verlichting uitzoeken is ook best moeilijk, want vind maar eens die perfecte hanglamp...

Stel jezelf daarom deze 3 vragen: 
Wat is mijn woonstijl? 
Welke kleur past het best bij mijn interieur? 
En wil ik dat de lamp de hele ruimte gelijkmatig verlicht of dat hij juist alleen naar beneden (downlight) of naar boven (uplight) schijnt?

Allemaal vragen die je natuurlijk het best zelf kunt beantwoorden. Maar ik kan je wel een handje helpen met kiezen. In dit blog heb ik de perfecte hanglampen gevonden voor bij de 5 mooiste woonstijlen.

WOONSTIJL INDUSTRIEEL

Dit interieur kenmerkt zich door zware en stoere elementen, zonder benauwd aan te voelen. Donkere kleuren (zwart, grijs, legergroen en blauw) voeren de boventoon. Verder vind je er elementen van metaal en beton, zijn de muren ruw en onbewerkt en prijken er grafische prints en zwart-wit foto’s aan de muren. De vloeren zijn schoon en strak en de meubels vintage en groots.

Als je van een stads en stoer interieur houdt en echt een statement durft te maken, is dit absoluut ‘the way to go’.

bron: the rug seller

DEZE HANGLAMPEN PASSEN ER PERFECT BIJ!

hanglamp-industrieel-rietveld-verlichting hanglamp-industrieel-rietveld-verlichting hanglamp-industrieel-rietveld-verlichting

WOONSTIJL LANDELIJK

Gezelligheid en warmte overheersen in dit gezellige interieur. Iedereen voelt zich hier welkom. Gebaseerd op de Engelse Cottage stijl, is dit interieur echt knus te noemen. Meubels zijn van zwaar en van onbewerkt hout, de woonaccessoires gedetailleerd en de stoffen geruit of met sierlijke bloemen. De kleuren zijn hoofdzakelijk licht en neutraal, soms gecombineerd met warm rood, blauw en groen.

Word jij gelukkig van een huis vol gezelligheid, versier jij je huis uitbundig tijden alle feestdagen en ben je een geboren gastvrouw? Dan past deze inrichting perfect bij jou.

bron: vojtsek

DEZE HANGLAMPEN PASSEN ER PERFECT BIJ!

hanglamp-landelijk-rietveld-verlichting hanglamp-landelijk-rietveld-verlichting hanglamp-landelijk-rietveld-verlichting

WOONSTIJL BASIC

Dit interieur straalt rust en eenvoud uit. Het is tijdloos en toegankelijk, maar zeker nooit saai. Fris wit overheerst en wordt onderbroken door elementen van (onbewerkt) hout. De vloeren zijn ook van hout of in een neutrale kleur. De wanden zijn hoofdzakelijk gesaust in matte natureltinten en de woonaccessoires die worden gebruikt zijn van natuurlijke materialen - zoals wol, bamboe en hout - gemaakt.

Voor iedereen die thuis offline wil zijn en echt tot rust wil komen.

basic-hanglamp-rietveld-verlichting

DEZE HANGLAMPEN PASSEN ER PERFECT BIJ!


basic-hanglamp-rietveld-verlichting basic-hanglamp-rietveld-verlichting basic-hanglamp-rietveld-verlichting


WOONSTIJL ROMANTISCH

Een romantisch ingericht huis is fris, lief en aaibaar en voelt aan als een warme deken. Pasteltinten zijn in dit interieur sterk vertegenwoordigd. En denk niet alleen aan spekjes-roze, maar ook aan vergrijsde blauw- en groentinten. En altijd gecombineerd met wit en zachtgrijs. Kussens, tapijten en dekens zijn gemaakt van zachte stoffen, gordijnen zijn licht-doorlatend en luchtig en de meubels van lichte houtsoorten of kunststof. En aan de muren hangen posters met lieve teksten of grappige dieren.

Wil je na een dag werken thuis wil komen in een huis waar je blij van wordt en waar je vriendinnen graag een wijntje of een theetje komen doen? Ga dan voor een romantische woonstijl.

bron: Marie Elisabeth

DEZE HANGLAMPEN PASSEN ER PERFECT BIJ!

romantisch-hanglamp-rietveld-verlichting romantisch-hanglamp-rietveld-verlichting romantisch-hanglamp-rietveld-verlichting


WOONSTIJL BOHEMIAN

Een huis in deze stijl is werelds, zwierig en kleurrijk. Hier mag alles! Wereldse invloeden, verre landen en interessante culturen beïnvloeden dit interieur. De kleuren zijn rijk, warm en tropisch. Stoffen zijn zacht, met Oosterse of Afrikaanse prints bedrukt of met borduursels versierd. Meubels zijn vondsten van de kringloop en qua woonaccessoires is alles geoorloofd: als het maar sierlijk, eclectisch en uitbundig is.

Struin je graag kringloopwinkels af, wil je het hele jaar door een vakantiegevoel en ben je niet bang van een DIY project op zijn tijd? Go Bohemian!

bohemian-hanglamp-rietveld-verlichting

DEZE HANGLAMPEN PASSEN ER PERFECT BIJ!


bohemian-hanglamp-rietveld-verlichting- bohemian-hanglamp-rietveld-verlichting- bohemian-hanglamp-rietveld-verlichting-

Zo zie je maar, er zijn fantastisch veel mooie lampen die bij jouw woonstijl passen. En vergeet niet te mixen en matchen. Want een Bohemian lamp kan ook prachtig staan in een landelijk interieur. Als jij er maar blij van wordt!


HEB JE HULP NODIG BIJ HET MAKEN VAN EEN LICHTPLAN?

Dan moet je dit artikel zeker even lezen!

Reacties