Profielfoto van Flexa

Flexa

Rijksstraatweg 31, 2171 AJ Sassenheim

Over ons

Flexa maakt onderdeel uit van AkzoNobel, de wereldwijde marktleider op het gebied van coatings..

Flexa

Flexa staat voor kleur en innovatieve producten. Zij vindt het belangrijk consumenten te helpen bij de kleur- en productkeuze. Initiatieven als kleuradvies, de Flexa Visualizer app, een breed scala aan kleurmateriaal en de Flexa Kleurstalenservice via internet zijn hier het bewijs van. Verder onderstreept Flexa het belang van kleur en hoe gemakkelijk en snel kleur is aan te brengen met verf. In campagnes onder de vlag van Let’s Colour brengt zij kleur in de Nederlandse samenleving.

Het in Friesland geboren doe-het-zelf verfmerk Flexa bestaat 60 jaar. Het oer-Hollandse merk groeide in al die jaren uit tot een van de meest gebruikte verf voor in en aan het huis. In vrijwel iedere Nederlandse straat vind je Flexa terug op wanden en houtwerk. Mede dankzij de vele vooruitstrevende stappen en innovatieve keuzes die het merk in het verleden heeft genomen en nog steeds neemt.

In 1923 wordt door verffabrikant Tjallema de basis gelegd van de hedendaagse doe-het-zelfmarkt door het introduceren van sneldrogende verf voor buiten waar de boerenknecht op dat moment behoefte aan heeft. In 1955 wordt Tjallema Flexa Plastic Enamel op de markt gebracht. Het verfmerk Flexa is een feit. Nu, 60 jaar later, is Flexa onderdeel van het wereldwijd opererende AkzoNobel.

Trendsetter in kleur en interieur

Het 60 jaar bestaande Flexa is nog steeds jong van geest. Het verfmerk kijkt niet alleen terug op de rijke historie in doe-het-zelf verf, maar zeker ook vooruit en streeft het ernaar een trendsetter te zijn op het gebied van kleur en interieur. Een voorbeeld hiervan is het wereldwijde jaarlijks uitkomende kleurentrendonderzoek, de ColourFutures. Elk jaar in oktober wordt onder andere dé trendkleur van het komende jaar bekend gemaakt. Daarnaast speelt ook innovatie een belangrijke rol in de strategie van het merk. Als onderdeel van AkzoNobel staat Flexa voor innovatieve producten en duurzame technologieën. Zo staat moederbedrijf Akzo Nobel bovenaan de Dow Jones Sustainability Index. Ook de introductie van Flexa Expert schrobbare muurverf met kleurbehoud is een mooi voorbeeld van innovatie.

Meer informatie
Voor meer informatie en/of inspiratie bezoek ook eens onze website