Profielfoto van Nedis
Nedis
De Tweeling 28, 5215MC 's-Hertogenbosch

Hoe je apparaten slimmer maakt

Een slim huis maken is gemakkelijker dan je denkt, sluit vertrouwde apparaten aan op een slimme stekker van Nedis, koppel het apparaat in de app en klaar!

Een slim huis is gemakkelijk met slimme stekkers

Het koffiezetapparaat ’s ochtends alvast aanzetten terwijl je nog in bed ligt of even controleren of je het strijkijzer wel hebt uitgezet terwijl je net buiten de deur bent? Met slimme apparaten is het mogelijk om deze eenvoudig via een app te gebruiken, maar ook niet-slimme apparaten kun je deze eigenschappen toebedelen en wel door een Smart stekker.

Domotica

Je hoort steeds meer huishoudens die voorzien zijn van Domotica. Deze techniek moet ervoor zorgen dat processen zoals verlichting en verwarming in een woning of gebouw geautomatiseerd kunnen worden door het toepassen van bepaalde elektronica. Domotica zorgt ervoor dat een gebouw ‘slim’ wordt gemaakt en dat kun je onder andere doen met Nedis SmartLife.

Ideale oplossing

Al je apparaten met een stekker bedienen vanuit je luie stoel. Het lijkt ideaal en dat is het ook. Je kunt niet alleen alles met een app bedienen, maar ook automatische instellingen en timers gebruiken om je elektrische producten nog handiger te maken. Op deze manier kun je heel gemakkelijk regelen dat bijvoorbeeld je waterkoker op een bepaalde tijd automatisch aanspringt. Daarnaast is je verlichting simpel te bedienen zonder dat je daarbij naar het lichtknopje hoeft te lopen. Handig om alles in één keer uit te zetten als je naar bed gaat of lekker veilig als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je de suggestie wilt wekken dat er iemand thuis is. Ben je nog niet helemaal om of vind je het een kostbare zaak om al je producten met een stekker om te wisselen voor een Smart apparaat? Geen probleem, er is een tussenoplossing.

Slimme stekker

En wel in de vorm van de slimme stekker oftewel een Smart Plug. Deze stekker plug je in je gewone stopcontact of verlengsnoer en daar doe je de stekker in van het apparaat dat je graag Smart wilt maken. Een ideale manier om kennis te maken met slimme technologie en om apparaten in de Nedis app te gebruiken die nog niet met deze functies te verkrijgen zijn. De favoriete kachel of koffiezetautomaat hoeft dus absoluut niet de deur uit bij het creëren van een Smarthome. Naast slimme verlichting kun je met slimme stekkers voor een laag bedrag de mogelijkheden ontdekken die beschikbaar zijn.

Timer en tijdsschema

In de app van Nedis SmartLife zie je al je slimme apparaten in één geordend overzicht of onderverdeeld in de verschillende ruimtes van het huis. In een oogopslag zie je welke apparaten aan en welke uit staan en vanuit dit overzicht kun je dit onmiddellijk switchen. Om verwarring te voorkomen is het mogelijk elk apparaat zelf een eigen naam geven. Heb je een vast patroon in het gebruik van je verlichting, dan is het toevoegen van tijdsschema’s en scènes die dit allemaal automatisch voor je regelen ideaal. Apparaten die je een bepaalde tijd aan wilt laten staan? Ook geen probleem! In de app stel je precies in hoeveel uren en minuten je bijvoorbeeld de tv aan wilt laten staan. Je kunt verschillende apparaten met elkaar combineren bij het opstellen van verschillende scenario’s waardoor je nog meer mogelijkheden krijgt.

Stekkers met spraakbesturing

Nadat je de SmartLife-app met Google Home of Amazon Alexa hebt verbonden zijn al je apparaten met een slimme stekker niet alleen met deze app besturen, maar ook via spraakbesturing. De opdracht wordt in dat geval verstuurd via een van de slimme speakers die je dus nodig hebt bij deze functie. Daarnaast moet je de koppeling maken tussen het systeem en je spraakassistent. Wanneer je slimme scènes hebt toegevoegd kun je deze ook toevoegen aan Siri van Apple-apparaten waardoor je ze ook met je stem kunt bedienen zonder Google Home of Amazon Alexa.

Nedis Smartstopcontacten en -stekkerdozen

Bij Nedis zitten verschillende slimme stopcontacten en stekkerdozen in het assortiment. De stopcontacten zijn er in verschillende designs. Het begint met een simpele versie met een maximale capaciteit tot 10 ampère (2500W). Daarnaast is er een slank ontwerp dat ervoor zorgt dat aangrenzende stopcontacten niet worden geblokkeerd en een wat robuuster model met een capaciteit tot 16 ampère (3680 W). Deze beide bevatten een handige energiemeter waardoor je precies ziet hoeveel stroom het apparaat op dat moment verbruikt of hoeveel stroom het heeft verbruikt.. Naast de stopcontacten is er een stekkerdoos die ervoor zorgt dat je met 1 oplossing meerdere apparaten onafhankelijk van elkaar Smart kunt gebruiken. Naast 3 stopcontacten voor apparaten met een stekker zijn deze stekkerdozen uitgerust met 4 USB-aansluitingen.

Buitengebruik

Ik hoor je nu denken: “En hoe zit dat dan met mijn apparaten buitenshuis?” Het kan namelijk heel handig zijn om ook je tuinverlichting met de app te bedienen of de heater op het terras alvast voor te verwarmen. Gelukkig zijn er ook slimme stopcontacten met spatwaterbestendige bescherming, waardoor deze prima buiten te gebruiken zijn. Met slimme stekkers creëer je dus niet alleen een Smarthome, maar kun je dit doortrekken naar de tuin. Kortom, SmartLife ten volste benut.