Waarom is schone lucht zo belangrijk?

Wie aan pollenallergie of astma lijdt, stelt schone lucht zeker op prijs. Maar de coronapandemie heeft de kwestie nog scherper in het vizier gebracht.

Het zal je niet verrassen dat luchtzuiveraars en airconditioning (in de steeds heter wordende zomers) steeds populairder worden. Een goede reden voor het aanschaffen van luchtreinigers zijn virussen. Aërosolen in huis zijn namelijk schadelijk voor de gezondheid. Allergie- en astmapatiënten hebben daar vast en zeker ervaring mee, vooral in het pollenseizoen. Hoe goed is de luchtkwaliteit in jouw huis?

Hogere luchtvervuiling buiten betekent ongezonde lucht binnen

De gemiddelde volwassene ademt elke dag meer dan 10.000 liter lucht in en uit. Meestal in meer of mindere mate vervuild, bijvoorbeeld door verbrandingsmotoren, stuifmeel of stof. Hoe hoger de luchtvervuiling, hoe ongezonder de lucht in huis. Vooral mensen met aandoeningen en kinderen zijn hier gevoelig voor. Bovendien neemt het risico om op latere leeftijd astma te krijgen toe naarmate de concentratie van fijn stof meer wordt.

Vervuilde lucht in huis

Wanneer je uitademt, worden virusconcentraties in huis mogelijk verhoogt. Daarnaast kan verdamping door muurverf, meubels, tapijten, schoonmaakmiddelen of cosmetische producten de lucht beïnvloeden. Dit betekent dat de vervuiling binnenshuis vaak vele malen hoger is dan buiten. Als de lucht niet schoon is - omdat er veel verkeer rond het huis is of omdat er bloedstuifmeel rondvliegt - zijn luchtreinigers en airconditioningsystemen met de juiste filtertechniek een effectieve maatregel.

-> Bekijk hier de Nedis luchtreinigers

All you need is... luchtreinigers van Nedis®

De Nedis® luchtreinigers zorgen voor de schone lucht die je nodig hebt. Deze luchtreiniger werkt met een HEPA filter en verwijdert tot 99,99% van alle deeltjes van 0,3 micrometer of groter, waaronder pollen en huisstofmijt. Dit betekent minder stof en je zult ook veel minder last hebben van allergieën. Om het effect te maximaliseren, is in de luchtreiniger een ionisator geïntegreerd. Deze optie zorgt ervoor dat vuil en stofdeeltjes op de grond vallen in plaats van vrij door de lucht die je inademt te zweven, zodat jij en jouw gezin kunnen genieten van extra schone lucht binnenshuis. Bovendien verwijdert deze luchtreiniger ongewenste geurtjes. Er is ook een stille nachtmodus, die zorgt voor schone, zuivere lucht voor een goede nachtrust. Dit maakt deze luchtreiniger perfect voor de slaapkamer, babykamer, of eigenlijk elke kamer tot 25 m2.

-> Nedis luchtreinigers voor ruimtes tot 25 m2