Foto: glamour-interieur-2

Een glamour interieur creëren

Met een beetje glitter en glam is natuurlijk nooit iets mis. Ook niet in het interieur. Zo maak je er immers een feestje van in huis!

Maar het gevaar met de glamour look is dat het al snel teveel van het goede kan worden – en dat wil je dan ook weer voorkomen. Hoe ga je voor een luxueus gevoel op een stijlvolle wijze? Ontdek het in deze blog over een glamour interieur creëren!

De kleur speelt de hoofdrol

Wat nu het snelst een belletje doet rinkelen als het gaat om de glamorous uitstraling? Dat is toch wel de inzet van de juiste kleur: een hoofdrolspeler op het gebied van sfeerbepaling. Goud, metallic, brons of zilver: het zijn dé tinten die een stukje luxe toevoegen aan je woning. Onmisbaar dus!

Hoe je deze kleuren, die toch al snel wat overweldigend over kunnen komen, in huis haalt? Door een weloverwogen keuze te maken. Zo voorkom je dat je straks teveel van deze unieke kleuren in huis hebt gehaald, laat staan dat ze door elkaar voorkomen in de ruimte. En tegelijkertijd kun je dankzij de doordachte keus juist een groot item in huis halen in een dergelijke tint. Denk aan de gouden kast of eettafel. Wauw! Maar wie het liever klein houdt, gaat bijvoorbeeld voor de spiegelrand, bloempot of muziekboxen in een metallic kleur.

De wand met impact

Het is toch wel hét punt in de woning waar we onze blik het vaakst op laten rusten: de muur. Reden dus om daar een beetje glamour naartoe te halen. Voor een beeldschoon uitzicht! Of het nu in de woonkamer, werkkamer of slaapkamer is – het kan eigenlijk allemaal.
Wat je dan precies kwijt kunt aan die muur? We zijn dol op posters: verkrijgbaar in allerlei designs en eenvoudig op te hangen. Bij Pixers vind je een heleboel glamorous varianten: van bijzondere portretbeelden tot statige bloemenprints. En met een lijst erom maak je de fancy look helemaal compleet.

Het pronkstuk in de kamer

Wat ook vaak terugkomt in de chique woonstijl is het centraal stellen van een pronkstuk in een ruimte. Dat ene mooie meubelstuk waar steeds weer alle aandacht naartoe wordt getrokken. En dat eigenlijk maakt dat de hele kamer er in één klap knap uitziet. Ideaal!

Om welk item het dan gaat, is natuurlijk aan jou om te bepalen. Denk aan de bank: een groot model, in een mooie stof als velvet. Ook nog eens perfect passend bij de laatste trends! Of kies je liever voor de fauteuil met een bekleding van leer? Om maar wat voorbeelden te noemen. Maak ze de ware koningen van de woonkamer.

De grootse look

Glamour roept ook termen als groots en machtig op. Net zo goed iets wat je in je interieur kunt vertolken! Let er bijvoorbeeld op dat je de meubels zo plaatst dat de ruimte optisch groter lijkt. Hierbij is het van belang dat je niet teveel spullen in huis haalt – daardoor lijkt een ruimte al snel krapper. Ook een tip: zet de meubelstukken niet helemaal tegen de muur aan, maar houd een stukje ruimte over. Dat doet wonderen voor het oog!

Maar de belangrijkste tip voor het creëren voor een ruimtelijk gevoel is misschien wel het ophangen van spiegels. Daarmee verleid je de ogen immers om in de val te stappen dat de ruimte niet ophoudt bij de muur. En als je dan ook nog gaat voor varianten met een goudkleurige of metallic omlijsting, is het cirkeltje rond!

Het glamour interieur: maak afwegingen en pak uit

Om het glamour interieur op een smaakvolle wijze te vertalen in je woning, is het belangrijk om de juiste afwegingen te maken. Zo zorg je ervoor dat het nooit teveel wordt – alles met mate. Voor een werkelijk prachtig resultaat! Dat wordt genieten in luxe. 

Reacties