Foto: vloerbedekking-klasse-vloer

Vloerbedekking met klasse

De keuze in vloerbedekking is erg groot. Van tapijt tot een cementgebonden gietvloer.

Het is ook een beslissing die je voor lange tijd neemt want een vloer is een investering die vele jaren mee moet gaan. Een van de mogelijkheden is vloertegels. De mogelijkheden op het gebied van vloertegels vind je hieronder.

De keuze uit natuursteen en keramiek

Uiteraard wordt natuursteen gewonnen in groeves en wordt het gezaagd tot tegels die jouw woning een chique look kunnen geven. De gewonnen natuursteen ondergaat geen verdere bewerking. Keramiek wordt in de fabriek gemaakt en heeft daardoor een andere uitstraling. Er is zowel van tegels van natuursteen als keramische tegels een groot assortiment. Er zijn tegels die geschikt zijn voor ieder interieur van landelijk tot klassiek en van romantisch tot industrieel. Hierbij is uiteraard jouw smaak bepalend maar vloertegels leveren altijd een vloerbedekking van klasse op.

Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe vloer? Vloertegels zijn in principe geschikt voor iedere kamer in het huis en gaan jarenlang mee. Het is echter wel verstandig om de keuze van vloertegels mede te bepalen aan de hand van het gebruik in de kamer. In de badkamer is er nu eenmaal sprake van veel vocht, niet alle vloertegels zijn daar goed tegen bestand en sommige steensoorten worden erg glad als er water op ligt en dat is niet echt verstandig in de badkamer. In de keuken kan je vlekken verwachten van onschuldig water tot stoffen die snel in de oppervlakte trekken. Het is verstandig om hier voor vochtbestendige tegels te kiezen die schoonmaakmiddelen verdragen. In de woonkamer is het gebruik steviger dan in slaapkamers. Maar het assortiment in vloertegels is zo groot dat je de juiste vindt voor iedere kamer.

Keramische tegels

Deze worden in de fabriek gemaakt en daarbij wordt rekening gehouden met het gebruik in jouw woning. Deze tegels kunnen wel tegen een stootje en blijven jarenlang mooi. Door de wijze van productie kunnen ze goed tegen vocht en is het schoonmaken eenvoudig omdat keramische tegels schoonmaakmiddelen goed verdragen. Ze zijn krasbestendig en hebben kleurvastheid. Je kan deze vloertegels in alle kleuren en patronen aanschaffen. Het is derhalve altijd mogelijk om iets te vinden dat perfect past bij jouw inrichting en overeenkomt met jouw smaak. Ook in de badkamer en keuken zijn deze tegels een goede optie.

Natuursteen tegels

Tegen de schoonheid van de natuur moet de menselijke techniek het vaak afleggen. Dat geldt ook voor de natuursteen tegels. Als jij ervan houdt, is er niets mooier dan deze tegels mede omdat je weet dat ze rechtstreeks uit een groeve komen. Natuursteen is uiteraard een stoer materiaal en gaat vele jaren mee als vloerbedekking. Het natuurlijke materiaal verandert echter wel door inwerking van water en bepaalde chemicaliën. Schoonmaakmiddelen kan je in het algemeen niet gebruiken op tegels van natuursteen. Ook zullen krassen eerder zichtbaar zijn op dit materiaal. Hierdoor is het materiaal echter meer ‘levend’ dan keramische tegels en geven de sporen van gebruik de vloer juist een meer authentieke uitstraling. Jij hebt de luxe om te kiezen tussen beide soort tegels.

Reacties