Foto: Hoe-verfraai-je-je-woonkamer-met-mooie-vloertegels

Hoe verfraai je je woonkamer met mooie vloertegels?

Vloertegels zijn de ultieme basis voor een prachtige vloer in de woonkamer, maar dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is om de juiste tegels te kiezen.

Guido van Loon

Als je wat onderzoek doet naar de verschillende mogelijkheden en met een aantal zaken rekening houdt, kan je met de juiste vloertegels in de woonkamer echter een prachtig resultaat creëren.

Welke zaken moet je nu precies in het achterhoofd houden als je op zoek bent naar een mooie vloer voor je woonkamer? Lees snel verder voor enkele handige tips!

3 tips om je woonkamer prachtig af te werken met vloertegels

Als je nog op zoek bent naar inspiratie om je woonkamer met prachtige vloertegels af te werken, dan kunnen onderstaande tips je zeker op weg helpen:

1. Kies de juiste kleur

Een van de eerste dingen die opvalt als je in een ruimte binnenstapt, is het kleurgebruik. Kleuren vangen meteen onze aandacht, dus het spreekt voor zich dat je goed nadenkt over welke tinten en contrasten je in je woonkamer verwerkt. Voor de vloer is dat niet anders!

Stem je kleurkeuze vooral af op de kleuren die reeds in je woonkamer aanwezig zijn, bijvoorbeeld in je meubilair of op de muren. Daarbij kan het ook een goed idee zijn om op basis van je gewenste stijl een kleurenpalet te kiezen.

Ga voor eenvoudige tinten als wit of beige voor een moderne look, maar kies liever voor donkere kleuren of tegels met natuurlijke patronen en kleurschakeringen als je een landelijk of industriële indruk wilt teweegbrengen!

2. Het formaat van de tegels speelt een grote rol

Daarbij speelt ook het formaat van de vloertegels een grote rol. Kleinere tegels zullen de ruimte er iets klassieker en gezelliger doen uitzien, terwijl grotere varianten dan weer een ruime, luxueuze look teweegbrengen.

Er bestaan vierkante tegels die een eenvoudige, strakke indruk creëren, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor haakse tegelpatronen of zelfs visgraat tegels. Deze geven meteen een iets klassiekere look aan je woonkamer!

3. Let op de verschillen tussen materialen

Ten slotte is ook het materiaal waaruit de tegels bestaan een belangrijke factor om rekening mee te houden. Er bestaan bijvoorbeeld natuursteen tegels, die vooral een robuuste, landelijke of klassieke indruk hebben.

Aan de andere kant zijn keramische tegels iets strakker en eleganter, en gaan ze ook erg lang mee. Bij Afium vind je verschillende soorten vloertegels, zodat je voor jouw woonkamer precies de beste oplossing krijgt!

Reacties