string(1) "p"

Woontrends 2020: De natuur!

Je leest het echt goed: in 2020 halen we de natuur in huis. Dat doen we met natuurlijke materialen, natuurlijke kleuren en het gebruiken van planten.

Meer planten

Het is niet meer zo gek om in elke ruimte in huis planten te hebben staan. Ze zijn goed voor de gezondheid, maar ze geven ook een aangename sfeer aan je interieur. Om een goed beeld te krijgen van de opkomende woontrends: lees gerust verder!

Kleuren in 2020

Qua kleur gaan we richting goud, oker en zwart. Deze worden in 2020 volledig mat gemaakt, wat verlichting, meubels en andere accessoires in huis een unieke twist gaan geven. Wanneer het armatuur van de lamp bijvoorbeeld mat zwart wordt gemaakt, dimt dit je verlichting en creëer je een erg gezellige sfeer. Gezelligheid is geen 2020-trend, maar een terugkerende trend!

Natuurlijke kleuren zoals wit, beige en bruin blijven erg populair. Maar ook okergeel en blauw zullen nog de aandacht krijgen in huis; met een blauw plaid of okergeel fleece dekentje.

Voor de mooiste verlichting in 2020-stijl moet je bij lampenlicht zijn! Hier zijn vloerlampen bij jouw eettafel of in de woonkamer terug te vinden in eindeloze kleuren en stijlen. Combineer je een rotan vloerlamp met zwart matte eettafel stoelen in je woonkamer? Dát is pas trendy! Daarnaast past een wandlamp als eyecatcher ook volledig in de trends. Je kan kiezen voor een stoere gouden wandlamp of een klassieker in, jawel, mat zwart.

Vormen en materialen in 2020

Eén woord: rond! In meubels en verlichting is dit vooral erg populair. Het mag dit jaar wat gekker en kiezen we voor bijvoorbeeld een ronde tafel, een ronde afgewerkte bank en ronde bollen als verlichtingspunten in huis.

Een erg inspirerende en verfrissende trend is de noodzaak om bewuster om te gaan met ons milieu en onze CO2 uitstoot. Duurzaam wonen kan op veel verschillende manieren. Dat begint bij milieuvriendelijke verf en gaat tot het aankopen van tweedehands meubels. Tweedehands meubels zijn overigens een écht karaktervolle toevoeging in huis. Een ronde, oude spiegel van je oma? Oh yes!

Woontrends zijn allemaal leuk en mooi, maar voor het beste resultaat in huis moet je er je eigen draai aan geven! Combineer een ronde eettafel met een vierkant vloerkleed. Dat maakt het erg speels én helemaal naar jouw smaak!