Een perfecte thuiswerkplek met deze tips

Thuiswerken is het “nieuwe normaal”. We moeten er dus voor zorgen dat onze werkplek thuis netjes, functioneel én gezellig is.

Een leuke ruimte maar ook de juiste verlichting is heel belangrijk. Lees hier onze tips om het thuiswerken of studeren voor jou aangenamer te maken.

Een goede dagindeling: check

Het is belangrijk dat je ook op je thuiswerkplek voldoende natuurlijk licht binnenkrijgt. Dat verhoogt de productiviteit en ook je eigen mentale gezondheid gaat er op vooruit. Het maken van een thuiswerk schema is jouw volgende stap. Zo zorg je voor een even efficiënte manier om thuis te werken als op kantoor. Maak een to-do lijstje van je werkzaamheden maar noteer ook hoe laat je wil gaan lunchen. Op die manier heb je een duidelijke dagindeling. Structuur is enorm belangrijk! Zorg er dus voor dat je die makkelijke joggingbroek in de kast laat liggen en dat je outfits aandoet die je normaal gezien ook naar het werk aantrekt. Zo voel je je veel fijner in je vel en kun je ook beter werken. Geloof ons: it works!

Verlichting in je home office

Gebrek aan veel natuurlijk licht? Geen probleem! Kies voor een leuke lamp om je werkkamer op te fleuren. Er zijn bij lampenlicht verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor een bureaulamp die je functioneel licht geeft, of eventueel een gezellige vloerlamp? Aan jou de keuze, zolang hij maar bij je werkruimte en je woonstijl past. Een bureaulamp is echter gericht op functionaliteit. Wat dacht je dan van een stoere tafellamp om je bureau mee te pimpen? Maak hem af met een opvallende lichtbron en je bureau is helemaal compleet!

We kunnen niet meer om LED-verlichting heen. Ze geeft helder licht en is bovendien enorm energiebesparend. Goede verlichting verhoogt de concentratie waardoor je productiviteit zeker de hoogte in gaat!

Vermijd té veel werk

Thuiswerken kan ervoor zorgen dat je jezelf overwerkt. Je wilt nog ‘snel’ enkele taken afronden voor je avond van start gaat. Waak jezelf ervoor dat je niet meer werkt dan normale kantoortijden, omdat je ‘toch al thuis bent’. Geniet ook van die noodzakelijke me-time momentjes, en neem deze dan ook! We zijn ook maar mensen. We hebben allemaal wel eens nood aan ontspanning en rust momentjes. Dat verhoogt tevens je prestaties en, jawel, ook zeker je humeur.