Maak het gezellig met lampen

In donkere maanden zoals januari en februari hechten we vaak meer waarde aan gezelligheid in huis.

De woonkamer of de zithoek is daarbij een belangrijke plaats. Hier kom je samen tot rust, vaak onder het genot van een hapje en een drankje. Maar hoe maak je het thuis gezellig? Lees de tips van lampenlicht!

De juiste binnenverlichting

Wanneer je denkt aan gezelligheid creëren, denk je aan aangename verlichting voor in huis. Kies voor een mooie houten hanglamp of een wandlamp aan de muur in de woonkamer. Hanglampen kunnen voor zowel functioneel als sfeerverlichting dienen. Wandlampen gebruik je vooral voor basisverlichting wanneer je de woonkamer binnenkomt. Kies voor een hanglamp volledig in jouw huisstijl! 

Trek de sfeer door naar buiten

Niet alleen binnen, maar ook buiten wil je de juiste sfeer neerzetten als je gezellig thuis bent. Dat doe je met de buitenlampen van lampenlicht! Zo kan je een leuke tuinlantaarn laten branden of een mooie hanglamp voor buiten boven de eettafel of onder het terras. Buitenverlichting laten branden is ook een perfect veiligheidsmiddel: zo geef je de indruk aan ongenodigde gasten dat er iemand thuis is en worden ze afgeschrikt.

Kies ervoor om je eigen persoonlijke stijl en smaak door te trekken in jouw verlichting zowel binnen als buiten. Ben jij een grote aanhanger van de industriële woonstijl? Word jij helemaal verliefd op donkere en houten accenten? Of verkies je toch liever wat moderne verlichting? Aan jou de keuze, zolang het maar een echte sfeermaker is!