Wat weet u over led spots?

LED spots kunnen in verschillende vormen voorkomen, van vloer en plafond tot aan de wand. LED spots kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

De juiste LED spots

Als u van plan bent LED spots voor verlichting te kopen, maar u weet niet precies hoe ze te gebruiken, of u wilt wat ideeën hoe ze het beste kunnen worden toegepast, leest u dan even verder.

Gemak en lage kosten
LED lampen hebben oude en verouderde lampen grotendeels vervangen, zowel vanwege hun gemak als vanwege hun grote voordelen. Om er een paar op te noemen: lage kosten, minder verbruik en minder impact op het milieu. Bovendien zorgen ze voor een betere verlichting, hebben ze een langere levensduur en een lager warmteniveau. LED spots hebben echter nog veel meer voordelen.

LED spots in verschillende vormen
LED lampen kunnen in verschillende vormen voorkomen: er zijn vloerlampen om een woonkamer veel eleganter te maken, plafondlampen om een kamer beter te verlichten en wandlampen die zijn geïnstalleerd om het aantal lampen dat u eerder gebruikte te verminderen. Daaronder bevinden zich ook LED spots, die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Voor het installeren van led-spots is het raadzaam een goede elektricien in te schakelen.

Juiste plaatsen voor LED- lampen
Afhankelijk van de omgeving die u wilt verlichten, moet u de punten kiezen waar de spots meer licht kunnen werpen en zo de details van een kamer of een buitenomgeving benadrukken. Zo is in gesloten omgevingen de positie van de lampen een belangrijke factor die bijdraagt aan de elegantie en schoonheid van een ruimte. De speciaal voor buiten ontworpen LED spots zijn dan weer bijzonder perfecte lampen voor het verlichten van tuinen of zelfs de voorgevels van het huis.

LED spots in gesloten omgevingen
Het kiezen van strategische posities voor de schijnwerpers kan de beste eigenschappen benadrukken en eventueel de slechtste verbergen. U kunt de LED lampjes bijvoorbeeld zodanig positioneren om kleine lichtgevende sterrenbeelden te creëren en zo de gebieden te verlichten die u wilt benadrukken. Als u een houten plafond hebt, kunt u de spots ook langs de balken plaatsen, wel altijd met aandacht voor de montage. Zo maakt u een ruimte lichter en levendiger, zonder het aantal gloeilampen te overdrijven. Inbouwspots zijn ook perfect als ze langs de treden van de trap worden geplaatst, bijvoorbeeld om een lichtstraal op de treden te projecteren. Als u een keuken of gang wilt verlichten, kunt u de lampen achter elkaar kunt plaatsen om sfeervolle verlichting te creëren.

LED spots voor open omgevingen
Meestal worden in open omgevingen de LED lampen achter elkaar geplaatst, bijvoorbeeld aan de zijkanten van het pad dat naar het huis leidt om het pad te verlichten. U kunt er echter ook voor kiezen om een LED schijnwerper te installeren bij de ingang, net buiten de deur. Een aantal spotlights kunt u zelfs in de buurt van de garage plaatsen. Bent u rijk aan bomen, struiken of andere prachtige planten, dan zou het ideaal zijn om ze te verlichten door de lamp precies in de omtrek onder de luifel te plaatsen.