Mooi in de badkamer: een steigerhouten badkamermeubel

Een steigerhouten badkamermeubel zorgt voor een rustieke stijl in je badkamer.

Steigerhout als basis is een trend.

Het verweerde uitziende materiaal past goed bij de nieuwe woonstijl met de voorliefde voor natuurlijke texturen. Het past ook bij de industriële vormgeving die je veel ziet in woon interieurs. Met steigerhout steekt je je liefde voor dit natuurlijke materiaal niet onder stoelen of banken. Integendeel: je huis krijgt een stoer en authentieke sfeer. En nu ook voor de badkamer kun je kiezen voor een steigerhouten badkamermeubel.

Steigerhouten badkamermeubel past overal
Een badkamermeubel is het meubel wat de wasbakken draagt. Hierin kunnen heel handig brede kasten of laden worden geplaatst. De meesten badkamermeubels hebben plaats voor twee kranen met twee aparte wasbakken. Een steigerhouten badkamermeubel heeft een robuuste uitstraling door de combinatie van het steigerhout en het strakke design van de wasbakken. Deze zijn bij sommige modellen ingezonken in het blad. Het blad is dan veelal van graniet, wat op bijna natuurlijke wijze matcht met de steigerhouten kasten. Een steigerhouten badkamermeubel past heel goed bij verschillende insterieurstijlen.

Behandeling van steigerhout
Als je kiest voor steigerhout kun je ook kiezen voor de behandeling dat het hout moet krijgen, bijvoorbeeld met een white wash of grey wash. Dit zijn net de details die ervoor zorgen dat de meubelen nog beter in de sfeer van je badkamer passen. Ook kun je ervoor kiezen de badkamermeubels te laten lakken. Enige vorm van bewerking is wel aan te raden, omdat de badkamer een vochtige omgeving is waardoor het hout enigszins kan gaan werken. Ook met het oog op vlekken van bijvoorbeeld zeep of tandpasta is het raadzaam een laklaag aan te brengen. Hierover kun je je altijd laten adviseren.

Zelf samenstellen
Het leuke van een steigerhouten badkamermeubel is dat je deze geheel op maat kunt laten maken. Dat betekent dat je precies de afmetingen kunt aangeven die horen bij de oppervlakte van je badkamer. En je kunt ook kiezen hoeveel kranen en wasbakken je bij het steigerhouten badkamermeubel geleverd wilt hebben. Dus ongeacht de grootte of lengte van je badkamer; een steigerhouten badkamermeubel past altijd.

Meer meubelen van steigerhout
Naast het steigerhouten badkamermeubel kun je ook nog kiezen voor steigerhouten kasten om handdoeken in op te bergen en toiletartikelen. Deze combineren natuurlijk mooi met een badkamermeubel met wasbakken. Het zijn bovendien kasten die veel opbergruimte bieden. Ook handig zijn de kleine krukjes van steigerhout, waar een kind op kan staan of waar je kleding of een stapeltje handdoeken kunt klaarleggen.