Buiten eten aan een Douglas tuintafel

Een Douglas tuintafel is vervaardigd uit de Douglas spar. Dit is van nature sterk hout en daardoor zeer geschikt voor buitengebruik.

Een warme zomer aan de Douglas tuintafel

Nu de temperaturen stijgen en de zon steeds later ondergaat, krijgt u automatisch zin om buiten in uw tuin te eten. Zeker als u een barbecue hebt, is dat bijna regel, maar u kunt ook uw maaltijden die u in uw keuken bereidt, buiten nuttigen. Dan is het wel zaak dat u in uw tuin een comfortabele eettafel heeft waar eventuele gasten snel kunnen aanschuiven. Voor uw tuin bent u wellicht op zoek naar een onderhoudsarme en weerbestendige eettafel. Een Douglas tuintafel zou wel eens heel goed bij u kunnen passen.

De mooie eigenschappen van Douglas hout
Een Douglas tuintafel wordt gemaakt van het hout van de Douglas spar. Deze van oorsprong Amerikaanse boom kan zeker 50 meter hoog worden en heeft van nature hout dat sterk is en gemakkelijk voor buitengebruik geschikt te krijgen is. De Douglas spar is een snel groeiende boom, waardoor deze snel geoogst kan worden en de prijs van uw Douglas tuintafel interessant wordt. Douglas hout kan in onbehandelde staat ongeveer 5 jaar meegaan in uw tuin. Als u een bewerkte Douglas tuintafel koopt, mag u rekenen op tientallen jaren ongestoord gebruik. Een Douglas tuintafel kunt u gerust buiten laten staan en is eenvoudig en snel te reinigen met een natte doek.

Een Douglas tuintafel, geheel op maat gemaakt
Uw Douglas tuintafel heeft van nature een aantrekkelijke kleur en een mooie nerfstructuur waardoor hij charme en warmte uitstraalt. Dijkhuis Meubelen maakt al vele jaren meubilair voor binnen en buiten van diverse houtsoorten. Zij hebben bewust gekozen voor Douglas hout en hebben in hun assortiment een aantal aantrekkelijke standaard modellen opgenomen. Zo kunt u kiezen voor een strak vormgegeven outdoor eettafel met grote en robuuste houten poten, maar ook voor een onderstel van poedergecoat metaal. U kunt een tafelblad bestellen van massief Douglas hout, maar ook een mooie combinatie tussen Douglas hout en stevig leisteen selecteren. De belangrijkste reden om te kiezen voor Dijkhuis Meubelen is het feit dat alle tafels geheel op maat gemaakt kunnen worden.

Kwaliteit en assortiment  
Een extra lange of een extra brede tuintafel van Douglas hout, dat is niet meer dan normaal. Alle tuintafels en andere outdoor meubelen komen uit hun eigen werkplaats.