Hoe onderhoud ik mijn steigerhouten buitenkeuken?

Een natuurlijke patina, verkregen door jarenlang gebruik, geeft het hout ook een zekere bescherming.

Echter, steigerhout dat in meubilair en je steigerhouten buitenkeuken wordt gebruikt, heeft van tevoren een verduurzamende behandeling gekregen. Dit kan met een speciale lak, maar ook met een oliebehandeling of een spray met beschermende nanodeeltjes. In de regel hoef je deze behandeling pas na twee jaar te herhalen.

Wat heb ik nodig om een steigerhouten buitenkeuken comfortabel in te richten?

Je kunt je steigerhouten buitenkeuken zo uitgebreid mogelijk inrichten. Zorg in elk geval voor een werkblad van voldoende grootte. Ook ladekasten voor je potten, pannen en serviesgoed is aan te bevelen. Een roestvrij stalen wasbak mag zeker niet ontbreken en wellicht is het ook verstandig om een koelkast buiten te plaatsen, als je van plan bent vaker in je tuin te koken. Is een pizzaoven of een barbecue en grill iets voor je keuken in je tuin? Omdat het weer in ons land nogal wisselvallig is, doe je er goed aan om een overkapping te maken. Dan is het ook verstandig om je buitenkeuken te voorzien van een goede afzuiginstallatie, zeker als je graag de barbecue gebruikt. Met een mooie steigerhouten eettafel en bijpassende eetkamerstoelen is je buitenkeuken bijna compleet. Voor de wat koudere maanden zoek je ook naar adequate terrasverwarming of gezellige en romantische vuurkorven.

Laat je steigerhouten buitenkeuken op maat bouwen

Geen tuin en geen tuinterras is hetzelfde. Ook jouw keukenwensen zijn misschien niet te ondervangen met een standaard opstelling. Laat je steigerhouten buitenkeuken op maat bouwen door een bedrijf dat hier jarenlange ervaring mee heeft. Voor een bedrijf als Dijkhuis Meubels bijvoorbeeld, is het leveren van maatwerk eerder regel dan uitzondering. Neem de tijd om je wensen af te stemmen met de mogelijkheden van je meubelmakers en de kans is groot dat je binnenkort als een ware chefkok buiten staat te koken.