Een robuuste steigerhouten hoekbank

De lente is over een paar maanden weer in aantocht dus gaan veel mensen hun tuin opknappen en zelfs herinrichten. Is uw tuin ook toe aan opknapbeurt?

Steigerhouten hoek binnen of buiten

En heeft u weleens zin in wat anders? Kijk dan eens naar een steigerhouten hoekbank. Deze past geweldig bij al het groen in uw tuin en is helemaal de trendy van nu. Bovendien bent u ook nog een bewust en duurzaam bezig, aangezien steigerhout hergebruikt is. De steigerhouten hoekbank is helemaal perfect voor buiten. Door z’n gebruik en behandeling is steigerhout weersbestendig en kan dus tegen alle weertypen. Het leuke is, dat een steigerhouten hoekbank ook makkelijk binnenshuis kan staan. Het past perfect bij een modern, industrieel interieur of juist bij een wat landelijke inrichting. Immers, stijl van de hoekbank kenmerkt zich door z’n ruige en stoere uiterlijk. Dus zowel binnen als buiten is een steigerhouten hoekbank een echte blikvanger.

Verschillende modellen steigerhouten hoekbank
Een steigerhouten hoekbank worden doorgaans op maat gemaakt. U kunt dan vaak kiezen uit verschillende modellen. Een zeer goed verkocht en populaire model is de hoekbank met een rechte armleuning. Doordat de breedte van de armleuning hebt u er als het ware een tafeltje bij, waar u een glas of boek op kunt zetten. Het andere type hoekbank bestaat juist uit een schuine armleuning. Als u de steigerhouten hoekbank binnenshuis wilt neerzetten, is dit slimme keuze aangezien u hier heerlijk languit op kunt liggen. U kunt ook kiezen voor een hoekbank met een wat verhoogde zit. Deze is perfect als u de bank wilt gebruiken bij de eettafel. Bij alle modellen hoekbanken heeft u de keuze uit een open of juist dichte achterkant.

Aankleden met kussens
De steigerhouten hoekbank krijgt extra sfeer als u deze bekleedt met kussen. Dit zit bovendien veel comfortabeler. Het is aan te raden om als basis de rechte, strakke kussen over de gehele breedte neer te leggen en dit aan te kleden met wat extra plofkussens. Deze zijn wat voller waardoor u ze lekker in de rug kunt plaatsen. De hoogte en breedte van alle kussens worden op maat gemaakt zodat ze perfect passen bij de steigerhouten hoekbank.

Behandeling van de steigerhouten hoekbank
Het algemene advies is om de steigerhouten hoekbank te behandelen met een speciale olie. Het voordeel om het door de fabrikant te laten doen, is dat zij dikwijls een spuitcabine hebben waardoor de gehele bank en dus alle planken een behandeling krijgen. Hierdoor trekt de olie trekt in het steigerhout en bent u verzekerd van een langere levensduur. Deze behandeling is essentieel als uw bank buiten staat. Na een paar jaar is het aan te raden de bank opnieuw te behandelen. Wat licht opschuren en opnieuw wat olie aanbrengen is dan voldoende. De kopse kanten van uw steigerhouten bank kunnen in het begin wat lichter van kleur zijn maar zullen na verloop van tijd steeds meer bijkleuren.