Douglas tuinmeubelen zijn oersterk

Douglas tuinmeubelen zijn gemaakt van het oersterke Douglas hout. Dit houtsoort met grove tot matig grove nerf wordt alleen maar harder na droging.

Douglas tuinmeubelen zijn stoer en tijdloos

Als de lente en de zomer in aantocht zijn, krijgen we weer zin om tijd in onze tuinen door te brengen. We onderhouden het gazon, zorgen ervoor dat mooie tuinplanten alle gelegenheid krijgen om te groeien en bloeien en genieten van het warme weer en de zon in smaakvolle tuinmeubelen. Als u nog geen mooie set tuinmeubelen heeft, is het nu de tijd om goed om u heen te kijken. Wilt u duurzame tuinmeubelen die zo min mogelijk onderhoud nodig hebben. Tuinmeubelen die bovendien goed bestand zijn tegen wisselende weersomstandigheden? Kijkt u dan eens naar de collectie van Douglas tuinmeubelen. Deze tuinmeubelen zijn stoer, tijdloos en bieden u veel zitcomfort.

Waarom kiezen voor Douglas hout?

Douglas tuinmeubelen worden met de hand op maat gemaakt van het hout van de Douglas spar. Deze oorspronkelijk Noord-Amerikaanse boom kan in Europa een hoogte bereiken van wel 50 meter, maar in de Verenigde Staten zijn exemplaren van bijna 100 meter hoogte bekend. Vergeleken met hout van andere naaldbomen is Douglas-hout bijzonder hard en duurzaam en bij uitstek geschikt om buiten gebruikt te worden. Veel houten tuinmeubelen worden gemaakt van tropisch hardhout. Tegenwoordig mag u ervan uitgaan dat tropisch teakhout ecologisch verantwoord geteeld wordt. Bij het in Europa geteelde Douglas-hout staat dit ook buiten kijf. Als u onbewerkt Douglas hout buiten gebruikt, heeft het een levensduur van vijf tot tien jaar. De Douglas tuinmeubelen zijn gemaakt van bewerkt hout, met een levensduur van decennia.

Een mooi assortiment Douglas tuinmeubelen

De nerfstructuur van Douglas hout is bijzonder fraai en komt na behandeling nog beter uit de verf. Douglas tuinmeubelen hebben een stoere en rustieke uitstraling die in elke tuin of op elk terras goed tot zijn recht komt. Door onze meubelen smaakvol te bekleden met hoogkwalitatieve zitkussens, geeft ons tuinmeubilair u bijzonder veel zitgenot, zodat u ongestoord op een warme zomeravond buiten kunt natafelen. Maakt u een keuze uit onze buitenkeukens, tuintafels, loungebanken of een gezellige barset die uw terras nog aantrekkelijker maakt. Service van Douglas-tuinmeubelen Wij maken onze Douglas tuinmeubelen geheel op maat en kunnen de tuinset die we conform uw specificaties maken binnen twee weken leveren. Kijkt u in ons assortiment naar ons aanbod en neemt u contact met ons op als u meubilair wenst in andere dan standaardmaten. Wilt u dat we uw set thuis afleveren of op een vakantieadres in Europa? Douglas-tuinmeubelen.nl levert in geheel Europa en u hoeft pas bij levering te betalen.