Binnenkijken: Zonnelux shutters bij Daniëlle

Na tien jaar wilde Daniëlle de boel weer leuk en gezellig maken. Dat resulteerde in een sfeervol laagje verf, een open haard én shutters.

  • Wie: Daniëlle (47)
  • Werk: Leidinggevende in ziekenhuis
  • Gezinssamenstelling: Getrouwd, twee zonen (7 en 9 jaar)
  • Waar: Berkel en Rodenrijs
  • Soort woning: Tussenwoning, gebouwd in 2006
  • Woonstijl: Landelijk
  • Favoriete plek in huis: “Op de bank bij de open haard en de shutters.”

Landelijk

“Ik heb Berkel altijd heel leuk gevonden. Vroeger woonde er een vriendinnetje van mij. Het was echt zo’n ‘lintdorp’, heel landelijk. Ik stelde mezelf altijd voor dat als ik Rotterdam zou verlaten, ik wel in Berkel wilde wonen.” Toen Daniëlle en haar man op Aruba waren voor zijn werk, was het moment daar. “In het AD kwamen we het nieuwbouwproject van ons huidige huis tegen. We gingen er meteen voor.”

De verbouwing

Na 10 jaar wilde Daniëlle de boel weer leuk en gezellig maken. De muren kregen een ander kleurtje en ze liet een open haard in de woonkamer plaatsen. “Ook wilde ik al heel lang shutters. Boven in de slaapkamer hadden we ze al. De gordijnen in de woonkamer hingen er al enige tijd en omdat we nu toch bezig waren met de verbouwing, was dit het perfecte moment om shutters te nemen. Ik heb wel eerst uitgezocht of dit wel kon vanwege de open haard, maar dat bleek geen enkel probleem te zijn.”

Clear view shutters

“Vrienden van ons hebben ook Zonnelux shutters, daar kon ik natuurlijk al even afkijken.” Daniëlle koos voor clear view shutters, met vouwrailsysteem. Door het railsysteem zijn de shutters eenvoudig open te vouwen, waardoor de achterdeur toegankelijk blijft. “Het mooie aan de shutters vind ik dat het bedieningssysteem onzichtbaar is (clear view), waardoor de shutters er strak uitzien. Ook vind ik de brede lamel (90mm) erg mooi."

Met een tuin op het zuiden schijnt de zon regelmatig recht naar binnen. “Doordat de shutters uit twee delen bestaan, kun je spelen met welke panelen je open of dicht laat en hiermee de lichtinval regelen. Ook ideaal in verband met privacy.” De raamdecoratie is niet alleen praktisch, maar ook sfeerbepalend. “De houten luiken doen me denken aan de ‘Long Island Style’.”

Wil je meer weten over Zonnelux shutters? Bezoek dan een verkooppunt bij jou in de buurt of vraag de inspirerende brochure aan.