Geschikte raamdecoratie voor ieder raam

Het kiezen van raamdecoratie vinden velen lastig. Zeker als het gaat om een bijzonder raam. Welke raamdecoratie is geschikt voor een specifiek raam?

Geschikte raamdecoratie voor ieder raam

Het kiezen van raamdecoratie vinden velen lastig. Zeker als het gaat om een bijzonder raam. Een standaard raamdecoratie product biedt dan meestal niet de gewenste oplossing. Welke raamdecoratie is geschikt voor een specifiek raam? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Afwijkende raamvorm: rond of schuine kant
Bij een raam denk je meestal aan de standaard vormen: een rechthoekig of vierkant raam. Maar er zijn ook bijzondere ramen met een afwijkende raamvorm. Zoals een rond of halfrond raam en een raam met één schuine kant of meerdere schuine kanten. Ook voor die ramen bestaat een passende oplossing.

Bij een afwijkende raamvorm kun je kiezen uit de volgende raamdecoratie: aluminium en houten jaloezie, plissé, Duette®, lamelgordijn en shutters. Voor een advies op maat raden wij je aan om te informeren bij een Zonnelux-dealer bij jou in de buurt.

Draai-kiepraam en deur
Draai-kiepramen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze huizen. Om het draaien en kiepen van het raam niet te belemmeren, is geschikte raamdecoratie erg belangrijk. Perfect-Fit is dé ideale oplossing voor een naar binnen draaiend kozijn, zoals een draai-kiepraam of deur. Bijkomend voordeel is dat je niet hoeft te boren en schroeven in het kozijn. Perfect-Fit bestaat uit twee systemen: Perfect-Click en Perfect-Tape.

Bij Perfect-Click wordt een frame met clips tussen de glaslatten geklemd. Perfect-Click is mogelijk bij:

  • Aluminium jaloezieën 16 mm en 25 mm
  • Plissé gordijn 20 mm
  • Duette® 25 mm
  • Rolgordijn

Bij Perfect-Tape wordt het product op het glas of het raamframe geplakt. Perfect-Tape is mogelijk bij:

  • Plissé gordijn 20 mm en 32 mm
  • Duette® 25 mm en 32 mm

Dakraam
Raamdecoratie nodig voor een dakraam? Velen denken dan automatisch aan een rolgordijn. Logisch want dit is de meest populaire raamdecoratie voor een dakraam. Maar er zijn meer mogelijkheden. Producten die misschien beter passen bij jouw interieur of wensen. Bij een dakraam kun je kiezen voor: aluminium jaloezie 25 mm, plissé, Duette®, shutters en natuurlijk ook voor het rolgordijn.

Serre
Een serre bestaat grotendeels uit glas. In de zomermaanden als de zon fel schijnt, is raamdecoratie dan ook onmisbaar. Welke producten zijn geschikt voor een serre met een glazen plafond? Door al het glas zijn de montagemogelijkheden beperkt. Plissé en Duette® bieden een passende oplossing. Goed te monteren met alle ramen én bovendien ook nog een isolerend effect.

Meer informatie
Zonnelux heeft voor ieder raam een passende oplossing. Wil je meer informatie over een product of advies op maat voor een speciaal raam? Bezoek dan een Zonnelux-dealer bij jou in de buurt.