string(1) "p"

Spelen met licht

Het seizoen breekt aan om je huis op te knappen. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar raamdecoratie kan daar een ontzettend grote rol in spelen.

Terwijl de zon schijnt, begint het ook te kriebelen om lekker in en rond huis te rommelen. Plantjes in de tuin, grote voorjaarsschoonmaak en een nieuw kleurtje op de muur. Het voorjaar is begonnen en daar willen we iedere dag van genieten.

Het seizoen breekt aan om je huis op te knappen. Je denkt er misschien niet meteen aan, maar raamdecoratie kan daar een ontzettend grote rol in spelen. Om de warmte buiten te houden, om te verduisteren of gewoon om met het zonlicht te spelen. Daglicht bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in huis. Met raamdecoratie kun je de lichtinval filteren, van richting veranderen of helemaal wegnemen. Zo creëer je de sfeer in huis die je wilt.

Lijnenspel
Met jaloezieën en shutters verander je de intensiteit en richting van het zonlicht dat de kamer binnenkomt. De lamellen creëren een mooi lijnenspel op de muur of vloer. Dit geeft een bijzonder effect aan jouw interieur.

Filteren van licht
Als de zon fel schijnt, wil je soms de intensiteit van het licht aanpassen. Met semi transparante stoffen kun je het licht filteren. De zonnestralen komen nog steeds binnen, maar het licht is wel een stuk minder fel.

Verduisteren
In sommige ruimtes is het prettig als je het zonlicht helemaal kunt wegnemen. Goede verduistering staat in de slaapkamer vaak op nummer 1. Je lichaam komt pas volledig tot rust als het donker is. Je zoekt raamdecoratie om bij weg te dromen. Veel raamdecoratie producten zijn leverbaar met verduisterende stoffen. Bij plissé en Duette® kun je zelfs in één product zowel een verduisterende als transparante stof combineren.

Laat je inspireren
Wil je meer zien over hoe raamdecoratie met het licht kan spelen? Neem eens een kijkje op de Pinterest van Zonnelux of de inspiratiepagina op www.zonnelux.nl.