Voorzie je deuren van bijpassende raamdecoratie

Wanneer je op zoek gaat naar raambekleding is het van belang om rekening te houden met behoud van de functionaliteit: het openen en sluiten van de deur.

Elk huis beschikt over verschillende deuren, variërend van een voor- en achterdeur, tuindeuren en natuurlijk allerlei tussendeuren. Als deze deuren (deels) voorzien zijn van glas dragen ze ook bij aan de hoeveelheid daglicht die binnenkomt in een woonruimte. En daar waar licht de woning binnenkomt, wil je het ook kunnen reguleren. Met welke raamdecoratie dat kan, vertellen we je graag!

De deuren in huis gebruik je doorgaans meerdere keren per dag. Wanneer je hiervoor op zoek gaat naar raambekleding is het van belang om rekening te houden met behoud van de functionaliteit. Met andere woorden: het soepel kunnen openen en sluiten van zowel de deur als de geplaatste raamdecoratie.

Mogelijkheden van montage

Afhankelijk van het raamdecoratie product kun je ervoor kiezen om de raambekleding vóór de deur te bevestigen of direct op de deur zelf (middels zijgeleiding). Raamdecoratie die vóór de deur wordt gemonteerd kun je opzij schuiven of omhoog trekken en raamdecoratie die op de deur zelf is bevestigd blijft altijd op zijn plek zitten. Het voordeel van deze laatste montagemanier is dat de raambekleding meebeweegt als je gebruik maakt van de deur.

   

Raamdecoratie in grote raampartijen

Raamdecoratie voor deuren zie je vaak terug in openslaande tuindeuren, maar ook in grote raampartijen als de schuifpui of in een serre. Wat raamdecoratie producten betreft is er meer mogelijk dan je waarschijnlijk denkt. In de serre kun je bijvoorbeeld kiezen voor shutters, Duette® gordijnen en plisségordijnen.

 

 

Openslaande deuren

Heb je prachtige openslaande tuindeuren of juist een enkele deur naar het balkon of de tuin? Kies dan bijvoorbeeld voor rolgordijnen als raamdecoratie. De rolgordijnen zijn op de deur te bevestigen, maar ook vóór de deur. Als je hiervoor kiest, houd er dan wel rekening mee dat je het rolgordijn volledig moet openen om naar buiten te kunnen.

Bij het monteren van het plisségordijn hoeft er geen boor aan te pas te komen, mits je kiest voor het Tape Frame of Click Frame systeem. Bij het Click Frame wordt er een frame tussen de glaslatten geklemd. De plisségordijnen worden vervolgens in dit systeem op het raam of de deur gemonteerd, waardoor het raam makkelijk open en dicht kan. Bij Tape Frame plak je de plaksprofielen op het glas of raam.

 

Ben je benieuwd welk raamdecoratie product perfect past op de deuren in jouw huis? Onze Zonnelux specialisten voorzien je hierin natuurlijk graag van advies! Vind een verkooppunt bij jou in de buurt óf vraag vrijblijvend een telefonisch advies op maat aan.