Partner

Zonnelux

Bij het inrichten van een woning gaat het om het creëren van een sfeer die bij je past. Raamdecoratie speelt hierbij een belangrijke rol. Zonnelux heeft voor ieder interieur, van trendy tot tijdloos, passende raambekleding: van jaloezieën tot Duette® en van rolgordijnen tot shutters. Meer inspiratie op doen? Vind een Zonnelux dealer in jouw buurt!

Bedrijfsoverzicht Zonnelux

Raamdecoratie voor ieder interieur

Hoe kies je raamdecoratie die past bij jouw interieur? We helpen je graag op weg met vijf handige tips!

Raamdecoratie voor ieder interieur

We creëren allemaal een thuis dat past bij wie we zijn. Het interieur is daarmee een reflectie van onze persoonlijkheid. Daarom zijn interieurs er ook in allerlei soorten en maten. Hoe kies je raamdecoratie die past bij jouw interieur? We helpen je graag op weg met vijf handige tips!

1. Bekijk moodboards van interieurs die je mooi vindt
Waarschijnlijk heb je al een Pinterest-bord vol interieurinspiratie bij elkaar geklikt. Een eenvoudige manier om te ontdekken welke interieurstijl jou aanspreekt. Grote kans dat bij deze afbeeldingen regelmatig hetzelfde raamdecoratie product terugkomt. Vouwgordijnen worden bijvoorbeeld nog veel gekozen in een landelijk interieur. Het moodboard is een goed startpunt in de zoektocht naar de perfecte raamdecoratie voor jouw interieur.

2. Bedenk welke sfeer je wilt creëren
Licht is een echte sfeerbepaler. Daglicht geeft een ruimte direct een bepaalde sfeer mee. Met raamdecoratie kun je spelen met dit licht door de lichtinval en lichtintensiteit aan te passen. Goede raamdecoratie is dus essentieel. Met jaloezieën of shutters krijg je een strak lijnenspel. Vouwgordijnen of semi-transparante rolgordijnen filteren het licht op een zachte manier. Bedenk vooraf dus goed welke sfeer je wilt creëren.

3. Bepaal hoeveel aandacht jouw raam verdient
Wil je jouw ramen uit het oog laten springen of ga je liever voor een rustig geheel? Sommige ramen zijn een waar kunstwerk. Glas-in-loodramen, ramen met een bijzondere vorm of kozijnen in een opvallende kleur. Je kunt deze ramen extra benadrukken met raamdecoratie. Zo wordt dit dé eyecatcher in jouw interieur.

Andere ramen wil je juist zo min mogelijk laten opvallen. Omdat er al een andere eyecatcher in de ruimte aanwezig is of je een rustige basis wilt creëren. Raamdecoratie moet dan opgaan in de ruimte. Dit kun je doen door de raamdecoratie goed af te stemmen op de muur of het kozijn.

4. Beken kleur
Met kleur geef je een ruimte een bepaalde uitstraling. Hetzelfde raamdecoratie product krijgt met een verschillende kleur een andere look-and-feel. De kleur die je kiest, heeft invloed op het totaalbeeld van de ruimte. Bij sommige raamdecoratie kun je zelfs meerdere kleuren combineren, bijvoorbeeld met de ladderbanden. Zo ontstaat er een uniek product.

5. Laat je adviseren door een expert
Je kiest niet zo vaak nieuwe raamdecoratie uit. Dus we begrijpen dat je het lastig vindt om de knoop door te hakken. Interieurzaken helpen klanten dagelijks bij deze keuze. Laat je daarom eens adviseren door een expert en bezoek een Zonnelux-dealer bij jou in de buurt. Zij kijken bovendien niet alleen naar wat mooi is, maar hebben ook oog voor de praktische zaken. Wel zo prettig als die prachtige jaloezieën ook eenvoudig te bedienen zijn ;-)

Meer lezen over
'Raamdecoratie voor ieder interieur'?

meer van deze professional

Plisségordijnen van Zonnelux

De ideale raamdecoratie voor de slaapkamer? Plisségord...

Raamdecoratie om bij weg te dromen

In de slaapkamer staat verduisteren vaak op nummer 1.

Shutters op maat van Zonnelux

Shutters zijn een stijlvolle oplossing voor uw woning.

Toon alle 10 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.