Raamdecoratie voor een trapezium raam? Geen probleem!

Een trapezium raam (een raam met één of meer schuine zijdes) levert vaak een uitdaging op: passende raambekleding. Maar daar weet Zonnelux wel raad mee!

Een hoog puntig dak of woonruimte met schuine zijde vraagt vaak om ramen met een aangepaste vorm. Met andere woorden: een standaard raam gaat er hoogstwaarschijnlijk niet goed passen. Bij een schuine wand kom je dan al snel uit bij een trapezium raam, oftewel een raam met één of meer schuine zijdes. Maar dan komt de volgende uitdaging: passende raamdecoratie. Gelukkig weet Zonnelux daar wel raad mee!

Een trapezium raam wordt vaak een schuin raam, een driehoekig raam of een raam met schuine zijdes genoemd. Met andere woorden: bij een trapezium raam is minimaal één van de raamzijdes afgeschuind. Door de schuine zijde kunnen niet alle soorten raamdecoratie bevestigd worden, zoals je ondertussen wellicht zelf hebt ondervonden.

Er is meer mogelijk dan je denkt!

Bij Zonnelux kun je terecht voor verschillende raamdecoratie oplossingen voor je trapezium ramen, waarbij je uit meer opties kunt kiezen dan je misschien van tevoren dacht. Wist je bijvoorbeeld dat stijlvolle shutters of houten jaloezieën ook speciaal op maat te maken zijn voor schuine ramen? En ook bij een lastige hoek zoeken onze specialisten graag mee naar een passende oplossing, want ieder raam verdient een sieraad.

Waaruit je nog meer kunt kiezen bij een trapezium raam? Dat sommen we hieronder even voor je op:

Plissé en Duette®

Plissé en Duette® gordijnen zijn alleskunners. In vrijwel elk raamtype voelen deze veelzijdige raamdecoratie productens zich thuis. Driehoek, vijfhoek of zeshoek: geen uitdaging is te groot voor een plissé of Duette®.

Shutters

Ook shutters zijn perfect op maat te maken voor allerlei raamvormen, waaronder een trapezium raam. Deze zeer interieurproof raamdecoratie tilt de woonruimte bovendien absoluut naar een hoger niveau. Lees meer over ons aanbod shutters en de speciale Piet Boon collectie.

Lamellen

De rail waarop lamellen lopen kan in vrijwel elke vorm gebogen worden, dus ook voor de uitdagende vormen van een trapezium raam. De lamellen worden volledig op maat gemaakt voor een strak resultaat.

Houten jaloezieën en aluminium jaloezieën

Een andere geliefde variant van raamdecoratie, onze houten jaloezieën en aluminium jaloezieën, kunnen we ook op maat maken voor trapezium ramen. Op deze manier kun je in het hele huis dezelfde stijl doorvoeren. Dat wil je!

Ben je op zoek naar raamdecoratie om de puntjes op de ‘i’ te zetten in je huis? Onze Zonnelux specialisten helpen je graag op weg met een deskundig advies. Vraag een advies op maat aan óf bekijk alvast op je gemak de inspirerende brochure.