De mogelijkheden van geweven hout als raamdecoratie

Voor een fijne sfeer in huis is raamdecoratie erg belangrijk. Dat zie je terug in deze woning, waar het sfeervolle geweven hout van Zonnelux is toegepast.

Designa interieurstyliste Pauline Jorritsma bezocht voor het tv-programma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ een woning waar verschillende soorten raamdecoratie van Zonnelux zijn toegepast, waaronder het sfeervolle geweven hout.

Pauline bespreekt met Zonnelux directeur Maurice van Bladel een bijzonder raamdecoratie product, welke vervaardigd is uit een natuurlijk materiaal. Naast houten jaloezieën of shutters, kun je bij Zonnelux namelijk ook terecht voor geweven hout.

De naam doet misschien vermoeden dat dit product hout bevat, maar dat is niet het geval. Het geweven hout is namelijk geproduceerd uit het duurzame natuurproduct bamboe. Bamboe is technisch gezien geen hout, maar een grassoort. Wel heeft bamboe de uitstraling van hout.

Transparant uiterlijk van geweven hout

De collectie bestaat uit allerlei naturelle kleuren, zoals beige-, grijs- en wittinten. Geweven hout wordt altijd op maat gemaakt en is toepasbaar als raamdecoratie product in ramen die kamerhoog zijn en maximaal 240 cm breed. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende weefstructuren. Denk aan fijne en grove structuren, welke afhankelijk zijn van de dikte van de sticks.

Het transparante karakter is kenmerkend voor dit raamdecoratie product. Beide wevingen hebben een transparante uitstraling. Ter vergelijking: met houten jaloezieën kun je bijvoorbeeld zelf bepalen hoeveel daglicht of privacy je wilt, maar bij geweven hout blijft de doorzichtigheid hetzelfde.

In de droomvilla uit deze aflevering zijn meerdere soorten wevingen toegepast, van een fijne weving tot een grove structuur. Door de transparantie van dit product is er gekozen voor een combinatie met sfeervolle gordijnen, zodat de bewoners alsnog zelf kunnen bepalen welke mate van privacy gewenst is.

Wil je meer weten over de raamdecoratie producten die je in deze droomvilla ziet? Onze Zonnelux specialisten vertellen je er graag meer over. Vind een verkooppunt bij jou in de buurt óf vraag een telefonisch advies op maat aan.