Hoe houd je de warmte buiten?

Het is zomer in Nederland. We genieten van de warmte van de zon, maar willen die warmte niet in huis. Raamdecoratie houdt de zon en daarmee warmte buiten.

Hoe houd je de warmte buiten?

Het is echt zomer in Nederland. Al weken is de zonneschijn aanwezig. Het leven verplaatst zich naar buiten waar we heerlijk eten, borrelen en relaxen. Kortom waar we genieten van de warmte van de zon. Maar die warmte wil je niet binnen. In huis houd je het hoofd liever koel. Naast de decoratieve functie houdt raamdecoratie de zon en daarmee de warmte buiten.

Duette®: raamdecoratie met een isolerende eigenschap
Wil je een raamdecoratie product dat extra isolerend werkt? Een groot voordeel van Duette® is de unieke warmte regulerende eigenschap. Door de dubbele stof heeft een Duette® gordijn een honinggraatstructuur die de lucht tussen de lagen stof vasthoudt en een isolerende laag vormt. Zo blijft in de zomer de warmte buiten en tijdens koude dagen ontsnapt de warmte niet door de ramen. Het is de raamdecoratie die zowel decoratief, functioneel als energiebesparend is.

Stoffen met een warmtewerende kwaliteit
Er zijn verschillende stoffen met een warmtewerende kwaliteit. Bepaalde stoffen in onze rolgordijnen collectie hebben een coating die de warmte van de zon reflecteert. Ook kun je bij rolgordijnen kiezen uit diverse stoffen met een gekleurde voorkant en aan de achterkant een gemetalliseerde of witte warmtewerende laag. Ideaal voor ramen die gelegen zijn op het zuiden.

Dakramen
De temperatuur kan vlak onder het dak flink oplopen. Kies voor een verduisterende en warmtewerende stof in jouw dakraam product. Dit zorgt voor de nodige verduistering en verkoeling. Plissé en Duette® gordijnen staan bovendien bekend om hun isolerende eigenschap. Deze producten zijn ook geschikt voor een serre.Horren
In de avonduren koelt het vaak behoorlijk af. Zet daarom ’s avonds de ramen open om het koele briesje binnen te laten. Met de stijlvolle horren van Zonnelux houd je de insecten buiten. Door de bijna onzichtbare hor kun je overdag toch optimaal genieten van het daglicht in huis.

Met raamdecoratie houd je al een groot gedeelte van de warmte buiten. Warmt het binnen toch aardig op? Schakel dan een tandje terug en doe het iets rustiger aan. Geniet van alle mooie dingen die de zomer met zich meebrengt.