Houten raamdecoratie voor draai-kiepramen

Draai-kiepramen zijn handig en praktisch, maar welke houten raamdecoratie is geschikt voor deze raamtypes? Ontdek het in ons inspiratieblog.

Een draai-kiepraam wordt ook wel een kiepkantelraam genoemd. Vanuit de raamkruk kun je het raam kantelen, wat ideaal is voor ventilatie, of draai het raam volledig open. Een praktische oplossing, maar lastig om hier raamdecoratie voor te vinden. Ontdek in dit blog welke houten raambekleding geschikt is voor een draai-kiepraam.

Voordelen van een draai-kiepraam

Draai-kiepramen zijn te verkrijgen in verschillende materialen met elk hun voordelen. Aluminium of kunststof kozijnen zijn erg onderhoudsvriendelijk doordat ze niet geschilderd hoeven te worden. Hout daarentegen heeft meer onderhoud nodig, maar het is wel makkelijker om in te boren. De algemene voordelen van draai-kiepramen is dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn, isolatie en volop ventilatie in huis.

Houten jaloezieën voor draai-kiepramen

Houten raamdecoratie voor draai-kiepramen

Hout is een natuurproduct met een warm karakter en sfeer. Als je raambekleding zoekt voor je draai-kiepraam denk je niet direct aan houten jaloezieën of shutters, maar niets is minder waar. Zonnelux heeft verschillende oplossingen van hout die uitstekend zijn voor een draai-kiepraam. Functioneel én een echte blikvanger.

Houten jaloezieën met klemsteunen

In aluminium of kunststof kozijnen wil je het liefste niet boren. Houten jaloezieën zijn eenvoudig te monteren met klemsteunen. De steuntjes klem je in het kozijn, waar vervolgens de houten jaloezieën tegen worden bevestigd. Met zijgeleiding zijn er links en recht extra spankoorden, zodat bij het openen van het raam de jaloezie niet klappert. Deze montagemogelijkheid is toe te passen bij 25 mm lamelbreedte.

Houten jaloezieën op maat Close-up houten jaloezieën

Geweven hout als bamboe vouwgordijn

Geweven hout is trendy en duurzame raambekleding, maar je verwacht niet snel dat het geschikt is voor een draai-kiepraam. Het tegendeel is bewezen. Het bamboe gordijn kun je bij een draai-kiepraam toepassen als vouwgordijn. Het wordt bevestigd met zijgeleiding waardoor het mee beweegt met het openen. Om het geweven hout op deze manier te monteren moet je hiervoor boren in het kozijn.

Geweven hout voor draai-kiepraam

Houten shutters voor draai-kiepraam

Een stijlvolle oplossing voor draai-kiepramen zijn shutters. Je kan deze op twee verschillende manieren monteren. Montage in de dag is mogelijk als er voldoende ruimte is, de shutters worden bevestigd op het kozijn of de omliggende muren, het raam kan dan nog steeds in kiepstand. Om het raam te openen kun je de shutters open klappen.

In plaats van in de dag montage is het ook mogelijk om de shutters op het draai-kiepraam te monteren. Het kiepen van het raam wordt niet belemmerd en de raamdecoratie kiept mee. Het draaien van het raam wordt lastiger doordat de montageprofielen vaak tegen de muur aankomen.

Shutters voor draai-kiepramen Shutters voor draai-kiepramen

Raamdecoratie op maat

Alle raamdecoratie van Zonnelux is maatwerk en wordt geproduceerd in onze eigen fabriek in Europa. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor je draai-kiepraam? Bezoek dan een specialist bij je in de regio. Zij adviseren je over de houten raamdecoratie, ook kunnen ze het inmeten en monteren. Ervaar wat eigentijdse en hoogwaardige raambekleding voor invloed heeft op jouw interieur.