Profielfoto van Mountsxl
Mountsxl
Vleugelboot 4b, 3911CL Houten
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Slimme gemak van een tv beugel

Met een tv beugel benut je je woonruimte optimaal. De flatscreen kan namelijk optimaal aan de muur bevestigd worden waardoor je geen tv-kast nodig hebt.

De tv beugel 

De stijlvolle oplossing van een tv beugel zorgt er bovendien voor dat alle kabels netjes weggewerkt worden in een speciaal kabelsysteem. Er zijn verschillende soorten tv beugels, waardoor je de tv helemaal naar wens kunt ophangen en je op een optimale manier televisie kunt kijken. Hieronder bespreken we mogelijkheden.

De voordelen van een tv beugel
Het grootste voordeel van een tv beugel is dat je hiermee veel ruimte kunt besparen. In plaats van je televisie wegzetten op een kast of ander soort meubel, kan deze nu aan de muur gehangen worden. Doordat de tv strak tegen de muur bevestigd kan worden, geeft dit een net aanzicht. Wanneer je aan de zijkant langs de tv loopt, hoef je niet tegen een deel van de achterkant van de tv aan te kijken. Verder is het handig dat je de tv op de gewenste hoogte kunt ophangen. Je bent met een tv beugel namelijk niet afhankelijk van de hoogte van bijvoorbeeld een kastje. De tv kan dan ook precies op ooghoogte gehangen worden, zodat je comfortabel kunt kijken.

Tips bij het kiezen van een tv beugel
Het is erg belangrijk om op te letten of je de juiste tv beugel kiest voor jouw tv. Houd daarom rekening met het formaat en gewicht. Wanneer je een tv beugel neemt die het gewicht van jouw tv niet aankan, loop je het risico dat deze er uiteindelijk vanaf valt. Verder is het ook van belang om een beugel met de juiste VESA maat te kiezen. Laat de VESA maat van de tv passen bij die van de beugel om er zeker van te zijn dat de schroefgaten overeenkomen. Je kunt zelf de maat hiervan opmeten, maar je kunt deze ook terugvinden in de beschrijving van de tv. Als laatste is het goed om stil te staan bij de wand waar de beugel aan bevestigd zal worden. Een holle wand zal de tv minder goed kunnen dragen dan een wand van bijvoorbeeld steen of beton.

Verschillende soorten tv muurbeugels
Er zijn verschillende soorten tv beugels verkrijgbaar. Wanneer je de tv het liefst zo strak mogelijk tegen de muur wilt bevestigen, kun je kiezen voor een vaste muurbeugel. Wil je de tv kunnen draaien om op meerdere plekken in de ruimte comfortabel te kunnen kijken? Dan is een flexibele muurbeugel een goede optie. Je kunt kiezen uit een kantelbare, draaibare of kantel- en draaibare beugel. Het is zelfs mogelijk om een muurbeugel te kiezen waarmee de tv ver van de muur gehangen kan worden. Kies dan voor een extra lange tv beugel.

Een tv beugel kopen
Wil je een tv beugel kopen om jouw televisie op te hangen? Dan is er genoeg keuze. Bij DeBeugelknaller.nl vind je een ruim aanbod met verschillende tv beugels. Je kunt eenvoudig filteren op jouw merk tv om geschikte muurbeugels te vinden. Zo weet je zeker dat je een tv beugel kiest die geschikt is voor jouw televisie, zodat je comfortabel tv kunt kijken.